Sectorul construcțiilor a scăzut în noiembrie cu 4,2%

Sectorul construcțiilor a scăzut în noiembrie cu 4,2%
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2018

Lucrările de construcții au înregistrat în luna noiembrie a anului trecut o scădere cu 4,2% față de aceeași perioadă a anului anterior, afectate de declinul lucrărilor de infrastructură și de construcții nerezidențiale, în timp ce construcția de locuințe a avansat semnificativ, potrivit datelor publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În octombrie, lucrările de construcții au scăzut cu 13,4% față de luna octombrie a anului anterior, scrie News.ro.

În noiembrie, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la clădirile nerezidențiale și la construcțiile inginerești.

”Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la clădirile nerezidențiale cu 11,8% și la construcțiile inginerești cu 8,3%. Creștere a fost la clădirile rezidențiale cu 23,4%”, se arată în comunicatul INS.

DOCUMENT Firea cere Guvernului baza Pro Rapid, pentru un centru sportiv și de agrement pe malul lacului Străulești. Acolo s-ar putea antrena echipa de fotbal susținută de Primăria Sectorului 1, care se vrea urmașa legendei Rapid București CITEȘTE ȘI DOCUMENT Firea cere Guvernului baza Pro Rapid, pentru un centru sportiv și de agrement pe malul lacului Străulești. Acolo s-ar putea antrena echipa de fotbal susținută de Primăria Sectorului 1, care se vrea urmașa legendei Rapid București

Pe elemente de structură s-a înregistrat o scădere la lucrările de întreținere și reparații curente cu 38,1%. Lucrările de construcții noi și lucrările de reparații capitale au crescut cu 10,2%, respectiv cu 1,7%.

În primele 11 luni ale anului trecut, volumul lucrărilor de construcții a scăzut pe total ca serie brută cu 6,9%.

”Pe elemente de structură au avut loc scăderi la lucrările de întreținere și reparații curente cu 25,1% și la lucrările de reparații capitale cu 19,9%. Lucrările de construcții noi au crescut cu 2,8%. Pe obiecte de construcții au avut loc scăderi la construcțiile inginerești cu 23,2% și la clădirile nerezidențiale cu 14,1%. Clădirile rezidențiale au crescut cu 68,7%”, se arată în comunicat.

În 2016, lucrările de construcții au scăzut cu 4,8% față de anul precedent, după un avans de 10,4% în 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
constructii
ins