Hotelurile din Neptun ale fraților Micula nu și-au găsit cumpărători. Prețurile cerute de Fisc vor fi reduse

Hotelurile din Neptun ale fraților Micula nu și-au găsit cumpărători. Prețurile cerute de Fisc vor fi reduse
scris 15 ian 2018

Cele două hoteluri din Neptun ale fraților Micula executate de către Fisc nu și-au găsit cumpărători, astfel că vor fi din nou puse la vânzare, însă la un preț redus din nou cu 25%, care va ajunge astfel la 50% din prețul stabilit la evaluare. Următoarea licitație, cea de a treia, ar urma să fie organizată în februarie.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Hotelurile, construite în perioada comunistă, au fost cumpărate de frații Micula la începutul anului 2000, la pachet cu alte astfel de proprietăți, dar nu au fost, ulterior modernizate.

Cele două hoteluri care nu au atras cumpărători nici pe 10 ianuarie sunt Romanța și Prahova. În cazul unui al treilea hotel, scos la vânzare la prima licitație, executarea a fost suspendată, după ce societatea Hotel Club Estival 2002, care deține hotelul din stațiunea Olimp, a depus, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro, o cerere de eșalonare la plată.

În ce privește, însă, celelalte două hoteluri, procesul de executare continuă cu o nouă licitație, care se va desfășura probabil în luna februarie. Prețul de pornire va fi redus din nou cu 25%, după ce și la a doua încercare de vânzare a fost diminuat tot cu 25% față de prețul de evaluare, cerut la prima licitație.

EXCLUSIV Lanțul InterContinental intră în România cu primul hotel sub brandul Indigo CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Lanțul InterContinental intră în România cu primul hotel sub brandul Indigo

Prețurile de la prima licitație scad cu 25%

După cum Profit.ro a scris în noiembrie, la prima licitație, pentru Hotel Romanța, clădire de 2.144 metri pătrați și 5 etaje, Fiscul a cerut 9,6 milioane de lei, pentru o clădire Club de noapte tot din complexul Romanța – 380.000 lei, parcare 87.600 lei, restaurant de 2.361 metri pătrați - 2,2 milioane lei, tren intravilan de 14.300 metri pătrați – 4,7 milioane lei.

Tot la licitația din decembrie, pentru  hotelul Prahova, cu o suprafață de 1.630 metri pătrați și 5 etaje, Fiscul a cerut 10,9 milioane lei, din care 1,9 milioane lei valoarea aferentă terenului de 4.678 metri pătrați.

La a treia licitație, prețurile cerute de ANAF vor fi diminuate cu 25%, după o reducere similară și la a doua licitație, astfel că vor ajunge la jumătate din cele prezentate mai sus.

FOTO Un hotel din gheață inspirat din serialul „Game of Thrones”, deschis în Laponia CITEȘTE ȘI FOTO Un hotel din gheață inspirat din serialul „Game of Thrones”, deschis în Laponia

Frații Micula au vrut să vândă 11 hoteluri la începutul anului

Profit.ro a scris, la începutul anului, că frații Ioan și Viorel Micula au scos la vânzare 11 dintre cele 12 hoteluri pe care le dețin pe litoral, cumpărate la începutul anilor 2000, la "marea privatizare din turism".

Cele 11 hoteluri, cu 2.700 de camere, reprezentau, practic, cel mai mare pachet scos vreodată la vânzare de un operator privat de turism din România.

Când au cumpărat, în urmă cu aproape 15 ani, 12 hoteluri pe litoral, frații Micula deveneau cei mai mari turoperatori de la mare. Mulți agenți de turism au sperat atunci ca cei doi frați, printre cei mai puternici oameni de afaceri din România la vremea respectivă, să investească în hoteluri și să le renoveze. Acest lucru nu s-a întâmplat în următorii ani, iar hotelurile s-au degradat cu timpul.

viewscnt
Afla mai multe despre
micula
hotel
neptun
anaf
executare