SONDAJ Aviației este cartierul în care bucureștenii se simt cel mai în siguranță. Ferentari, la polul opus

SONDAJ Aviației este cartierul în care bucureștenii se simt cel mai în siguranță. Ferentari, la polul opus
scris 28 feb 2018

Bucureștenii consideră că Aviației, Tineretului și Titan sunt cartierele cu cel mai ridicat grad de siguranță din Capitală, în timp ce Ferentari este considerat cel mai nesigur loc, reiese dintr-un sondaj realizat de portalul imobiliar Storia.ro asupra siguranței vietii în București.

Sondajul, la care au participat peste 44.000 de respondenți, a luat în calcul, pe lângă siguranță, și criterii precum accesul la servicii medicale, curățenia sau accesul la magazine și restaurante.

Parlamentarii români o iau înaintea celor europeni și vor anularea orei de vară în România CITEȘTE ȘI Parlamentarii români o iau înaintea celor europeni și vor anularea orei de vară în România

Pe primul loc al clasamentului care vizează siguranța cetățenilor s-a situat cartierul Aviației. Respondenții la sondaj s-au declarat foarte mulțumiți de toate facilitățile de care pot beneficia locuind acolo, inclusiv cele medicale, curățenia și accesul la magazine și restaurante. Liniștea face și ea parte din „meniu”.

Nu departe de acest cartier se situează și zona Tineretului, care, deși nu se bucură de tot atâta liniște sau un nivel perceput la fel de ridicat al calității aerului, este o zonă foarte sigură pentru locuit. Accesul la magazine, restaurante și parcuri este la fel de satisfăcător pentru cei care stau în centrul Capitalei.

Pe locul 3 se află cartierul Titan, care continuă să fie una din cele mai apreciate zone din Capitală mai ales pentru posibilitățile de recreere pe care le pune la dispoziția locatarilor, dar și pentru aerul curat de care se bucură cei care stau aici. 

Ferentari este cel mai nesigur cartier din București. Aparent, nici facilitățile medicale nu îi încântă pe cei care au ales să locuiască în acest cartier, dar nici calitatea aerului sau nivelul de curățenie.

Ceva mai bine stă zona Bucur Obor, însă tot la coada clasamentului. Liniștea nu este un punct forte al cartierului, iar facilitățile educaționale sunt destul de reduse.

Pe al treilea loc la coada clasamentului s-a situat zona Baicului, care, deși ieftină, duce lipsă de multe facilități. Locuitorii zonei se plâng cel mai mult de absența unităților educaționale și de cele de recreere. Accesul la mijloacele de transport în comun este ceva mai permisiv, însă nu pare să compenseze pentru nivelul nesatisfăcător de curățenie.

Storia.ro este un site de anunțuri dedicat exclusiv sectorului imobiliar, lansat de Olx.

Olx.ro este cea mai mare platformă de anunțuri de pe piața locală și este deținută de grupul sud-african Naspers.

viewscnt
Afla mai multe despre
cartiere bucuresti
storia.ro
siguranta