Spațiile de birouri vacante din Londra se află la cel mai ridicat nivel din ultimii 30 de ani

Spațiile de birouri vacante din Londra se află la cel mai ridicat nivel din ultimii 30 de ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2023

Piața de birouri din Londra se află într-o ”recesiune a chiriilor”, potrivit companiei de servicii financiare Jeffries, care a relatat că locurile vacante în centrul de afaceri al capitalei britanice au atins un maxim din ultimii 30 de ani, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Analiștii Jeffries au estimat că a existat o scădere cu 20% a utilizării birourilor din Londra, deoarece munca de acasă și hibridă, precum și o trecere către birourile ecologice, continuă să fie o prioritate, scrie News.ro.

EXCLUSIV FOTO Partenerii lui Alin Niculae s-au asociat cu investitorul Cosmin Țîrvuloiu și lucrează la un proiect rezidențial major în locul angro-ului Apromatco, de lângă mall-ul Plaza România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Partenerii lui Alin Niculae s-au asociat cu investitorul Cosmin Țîrvuloiu și lucrează la un proiect rezidențial major în locul angro-ului Apromatco, de lângă mall-ul Plaza România

Nivelul locurilor de muncă vacante este, de asemenea, peste un vârf de la care chiriile ar începe de obicei să scadă, în afară de cazul clădirilor axate pe durabilitate.

Birourile flexibile, de lucru în comun și cu servicii ocupă aproximativ 9% din spațiul Londrei și s-au mutat în unele dintre spațiile vacante, a spus Jeffries.

În notă, Jeffries a retrogradat companiile imobiliare comerciale British Land Company și Great Portland Estates, deoarece consideră că piața continuă să se micșoreze.

Companiile de renume au renunțat la spațiile de birouri din Londra. Meta este cel mai recent caz, după ce a plătit 149 de milioane de lire sterline (181 de milioane de dolari) pentru a părăsi mai devreme unul dintre birourile sale din Regent’s Place, după cum a relatat British Land, în timp ce banca britanică HSBC a anunțat în iunie că va renunța la turnul său Canary Wharf, de 45 de etaje, pentru un spațiu mai mic în centrul Londrei, așa cum a văzut Reuters într-o notă.

Desantul IT pe piața locală continuă. După Red Hat, un nou gigant american vine în România CITEȘTE ȘI Desantul IT pe piața locală continuă. După Red Hat, un nou gigant american vine în România

Morgan Stanley, pe de altă parte, a optat pentru a îmbunătăți marți ratingul acțiunilor Great Portland Estates, spunând că trusturile de investiții imobiliare din Marea Britanie ”oferă o oportunitate convingătoare”.

Sectorul tinde să se descurce bine spre sfârșitul recesiunilor economice, scăderile valorii activelor nete se moderează, iar scăderile dobânzilor Băncii Angliei par să fie la orizont, a spus Morgan Stanley, în explicarea perspectivei sale mai pozitive asupra sectorului.

Acțiunile Great Portland Estates au scăzut cu aproape 4% miercuri, în timp ce titlurile British Land Company au pierdut 2%

viewscnt
Afla mai multe despre
birouri
londra