Startup-ul MetaWealth, co-fondat de Michael Topolinski, afacere de 20 milioane euro cu One United

Startup-ul MetaWealth, co-fondat de Michael Topolinski, afacere de 20 milioane euro cu One United
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mai 2024

Startup-ul de tehnologie financiară MetaWealth, co-fondat de investitorul canadian Michael Topolinski, și compania românească de imobiliare One United Properties anunță un acord-cadru de 20 milioane euro pentru apartamente de închiriat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Acordul „va oferi investitorilor MetaWealth acces la proiecte rezidențiale premium construite de dezvoltatorul imobiliar” din România, au transmis cele două companii.

Unul dintre cele mai mari grupuri de investiții imobiliare din Ungaria, investiție de 16 milioane euro în Plaza M din Târgu Mureș CITEȘTE ȘI Unul dintre cele mai mari grupuri de investiții imobiliare din Ungaria, investiție de 16 milioane euro în Plaza M din Târgu Mureș

MetaWealth va lista trei noi active pe platforma fintech. Primul activ, format din 31 de apartamente în proiectul rezidențial One Lake District, a fost listat pe 7 mai. Cu o valoare totală estimată a investiției de 5,5 milioane Euro, startup-ul preconizează că investiția va genera un profit de 36% în 18 luni. MetaWealth intenționează să păstreze apartamentele pentru închiriere pe termen lung.

„Acesta este un acord de referință pentru piața imobiliară din România, care validează modelul de tokenizare pe care MetaWealth îl implementează cu succes de mai bine de un an, pe unele dintre cele mai profitabile piețe imobiliare din Europa”, spune Michael Topolinski, co-fondator și Președinte MetaWealth.

„MetaWealth oferă dezvoltatorilor locali un cadru global în care să își prezinte activele și oferă investitorilor individuali din întreaga lume acces la oportunități altfel inaccesibile pe piețe imobiliare profitabile. Suntem încântați că One United Properties se alătură misiunii noastre de a revoluționa investițiile imobiliare. Cred că parteneriatul nostru duce piața din România la următoarea etapă de dezvoltare”, susține Richard McLaughlin-Duane, co-fondator MetaWealth și Managing Director, Assets & Partnerships.

„În baza strategiei noastre de dezvoltare, îmbrățișăm tehnologiile emergente pentru a diversifica și mai mult portofoliul nostru de cumpărători și investitori. MetaWealth este un fintech dinamic, care și-a construit, în doar un an, un portofoliu impresionant de investitori din întreaga lume, atât ca număr, cât și ca diversitate, și avem încredere că parteneriatul nostru ne va oferi un avantaj competitiv pe o piață globală tot mai digitalizată”, conform lui Victor Căpitanu, co-fondator și co-CEO One United Properties.

One Lake District este un complex rezidențial situat pe malul lacului Plumbuita din București.

VIDEO Constructorul turc este mobilizat pe un întreg tronson al Autostrăzii Ford. Îl poate deschide mult mai devreme CITEȘTE ȘI VIDEO Constructorul turc este mobilizat pe un întreg tronson al Autostrăzii Ford. Îl poate deschide mult mai devreme

MetaWealth, prezentă în București, Marbella și Dublin, conectează dezvoltatorii cu cumpărători individuali și investitori din întreaga lume, după cum susține. Compania își va deschide biroul central din Londra în luna iulie.

De la lansarea sa în luna martie a anului trecut, platforma de investiții a vândut apartamente tokenizate în valoare de peste 13 milioane dolari. Platforma fintech susține că explorează noi oportunități de investiții, concentrându-se pe active imobiliare premium evaluate între 4 și 10 milioane dolari pe piețe precum Spania, Grecia și Italia.

Recent, InteRo Property Development, companie deținută de familia canadiană de investitori Topolinski, a primit autorizația de construcție pentru proiectul rezidențial de lux Smart Home, Pajurei 3 Residence, București, urmând să demareze lucrările în următoarele săptămâni. Dezvoltatorul așteaptă, de asemenea, să primească în următoarele luni și autorizația de construcție pentru SunLight Residence, un proiect rezidențial nZEB ce promite investitorilor randamente atractive la închiriere.

În paralel, InteRo Property Development va finaliza curând și achiziția unui teren de 4,5 hectare din zona Otopeni, care are și PUZ. Aici va fi dezvoltat în următorii ani MoonLight Meadows, un proiectul rezidențial de anvergură cu peste 400 de apartamente, valoarea investiției fiind estimată la peste 80 de milioane de euro.

Cele trei proiecte reprezintă o investiție totală de peste 170 de milioane de euro în zona de nord a Capitalei.

Startup-ul MetaWealth, co-fondat de Michael Topolinski, afacere de 20 milioane euro cu One United

Fondat de familia de investitori Topolinski (tatăl Michael și cei trei copii ai săi – Michael, Tyler și Ashton), InteRo Property Development este prezent în România de 15 ani.

Primul trimestru anunță un an bun pentru producătorii de tablete CITEȘTE ȘI Primul trimestru anunță un an bun pentru producătorii de tablete

Tranzacțiile de referință includ achiziția de 21 de milioane de euro din 2012, care a vizat un teren de 78.000 mp în zona Progresului, unde se află astăzi Vulcan Value Center, precum și cea mai mare tranzacție din 2019, când InteRo a vândut jumătate din fosta platformă Textila Dacia către Skanska Property România pentru 23 de milioane de euro, pentru dezvoltarea unui proiect de birouri.

Startup-ul MetaWealth, co-fondat de Michael Topolinski, afacere de 20 milioane euro cu One United

One United Properties a înregistrat vânzări și pre-vânzări rezidențiale de 57,1 milioane de euro în primul trimestru al anului 2024.

La data de 31 martie 2024, One United Properties avea în proprietate sau a încheiat pre-SPA pentru 273.500 mp de terenuri pentru dezvoltarea ulterioară, cu drepturi de construire supraterane brute (GBA) de peste 880.100 mp. Toate aceste parcele sunt în prezent în faza de planificare. Pe acestea, grupul estimează construirea a peste 6.000 de apartamente, spații comerciale aferente comunităților și 163.500 mp de clădiri comerciale pentru închiriere.

viewscnt
Afla mai multe despre
intero property development
michael topolinski