Tranzacție - Immofinanz a vândut Armonia Center Arad

Tranzacție - Immofinanz a vândut Armonia Center Arad
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 dec 2021

Dezvoltatorul imobiliar austriac Immofinanz a vândut fostul centru comercial Armonia Arad către fondul de investiții suedez Oresa, cu mai multe companii din România în portofoliu.

Armonia a funcționat ca mall până în 2012, când fost transformat în centru industrial. Austriecii au plătit peste 100 milioane euro în 2007 pentru preluarea acestui centru.

Acum, Oresa intenționează să dezvolte un proiect cu destinație mixtă, cu o componentă industrială și una de retail.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

„Tranzacția este un pas important pentru noi și face parte din strategia companiei care vizează consolidarea și extinderea brandurilor pe care le deținem în portofoliu, respectiv myhive, pe segmentul de office, precum și VIVO! și STOP SHOP, pe segmentul de retail”, spune Fulga Dinu - Country Manager Operations, Immofinanz România.

„Aceasta este a doua achiziție din acest an, în România, a diviziei imobiliare Oresa. Ni se pare interesantă oportunitatea de transformare a acestei proprietăți într-un parc industrial și de retail modern, foarte bine poziționat, atât pentru clienții mari, cât și pentru cei mici și mijlocii, care au nevoie de spații moderne aproape de oraș, pentru activități de producție, depozitare sau showroom-uri”, adaugă Cornel Marian, Managing Partner Oresa.

Lucrările de modernizare a proprietății vor începe după finalizarea planurilor și obținerea autorizațiilor, în prima jumătate a anului 2022, iar lansarea este planificată pentru prima jumătate a anului 2023.

Întregul proiect are o suprafață de 110.000 mp teren și o suprafață închiriabilă brută de 43.000 mp.

La 30 septembrie 2021, portofoliul imobiliar din România al Immofinanz avea o valoare contabilă de 777,7 milioane de euro, echivalentul a 15,4% din portofoliul total al companiei. Cele 13 investiții au o suprafață închiriabilă de aproximativ 334.000 mp, cu o rată de ocupare de 94%. Cele mai mari proprietăți includ două clădiri de birouri din București, myhive S-Park și myhive Metroffice, precum și două centre comerciale VIVO! Cluj și VIVO! Constanța.

Oresa este prezentă în Europa Centrală și de Est prin investiții din 1997. Proprietarii și investitorii sunt o familie de antreprenori suedezi.

În prezent, piața principală este România, unde compania  deține participații majoritare sau semnificative într-un portofoliu larg de companii. Principalele investiții actuale ale Oresa în România sunt La Fântâna, pe segmentul serviciilor de aprovizionare cu apă în sistem watercooler și purificator și cafea pentru companii, în România și Serbia; Romanian Business Consult (RBC), furnizor și integrator de soluții IT pentru industria alimentară și de retail din România, și Viatrend, pe segmentul produselor alimentare gata preparate.

Divizia imobiliară Oresa include și proiectul Solo Park, cel mai mare parc industrial privat din Iași.

Urmărește-ne și pe Google News
viewscnt
Afla mai multe despre
immofinanz
armonia center