Un indice privind prețurile locuințelor în Londra a coborât la minimul ultimilor 7 ani din cauza Brexit

Un indice privind prețurile locuințelor în Londra a coborât la minimul ultimilor 7 ani din cauza Brexit
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iul 2016

Un indice privind prețurile locuințelor din Londra a scăzut la cel mai redus nivel din ultimii șapte ani din cauza șocului provocat de votul britanicilor pentru ieșirea din Uniunea Europeană, la referendumul din iunie, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS), indicele a coborât la -46 de puncte în iunie, cel mai redus nivel atins de la începutul anului 2009, de la -35 de puncte în luna anterioară. Indicele a fost calculat prin intervievarea agenților imobiliari, după referendum, scrie News.ro.

Un raport separat realizat de Acadata și LSL Property Services a arătat că prețurile locuințelor din capitala britanică erau deja afectate încă înainte de vot, înregistrând în luna mai un declin de 1,4%, cel mai mare după iunie 2011.

Sondajul realizat de RICS oferă primele informații legate de impactul deciziei de ieșire a Marii Britanii din UE asupra pieței imobiliare.

Ungaria, Austria și România, lideri în UE la creșterea prețurilor la locuințe, în primul trimestru din 2016 CITEȘTE ȘI Ungaria, Austria și România, lideri în UE la creșterea prețurilor la locuințe, în primul trimestru din 2016

Cercetarea arată scăderea cererii la nivel național la cel mai redus nivel de la jumătatea anului 2008, în timp ce numărul proprietăților scoase la vânzare a atins un minim record.

Un indice referitor la așteptările de vânzări de locuințe, pentru următoarele trei luni, este la cel mai redus nivel din ultimii 28 de ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
locuinte
londra