Un teren din Glina cumpărat de Compania Municipală Cimitire București ar urma să fie scos la vânzare

Un teren din Glina cumpărat de Compania Municipală Cimitire București ar urma să fie scos la vânzare
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 apr 2023

Consilierii locali ai Capitalei au de dezbătut și de votat un proiect de Hotărâre „privind mandatarea reprezentanților CGMB desemnați în Adunarea Generală a Acționarilor societății pe acțiuni Compania Municipală Cimitire București SA să aprobe vânzarea terenului intravilan în suprafață de 91.397 metri pătrați, proprietate a societății, situat în sat Glina, comuna Glina județul Ilfov”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nici Raportul de specialitate și nici Referatul de aprobare, documente atașate proiectului, nu fac vreo referire la motivele pentru care terenul cumpărat în anul 2019 prin Compania Municipală Cimitire și pe care se intenționa amenajarea unui cimitir, ar urma a fi înstrăinat, scrie News.ro.

INFOGRAFIC La cât au ajuns chiriile în marile orașe CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC La cât au ajuns chiriile în marile orașe

Terenul intravilan, încadrat în prezent în categoria de folosință agricolă, a fost cumpărat în mai 2019 pentru suma de 10.444.702 lei, fără TVA, echivalentul, la acel moment, a 2.193.528 euro, prețul de vnzare pentru un metru pătrat fiind de 24 de euro.

Terenul are acces la drumul național 4 București-Oltenița, iar în proximitatea sa se află cartiere de locuințe, conform datelor înscrise într-un certificat de urbanism eliberat anul trecut. Conform documentului, pentru înființarea de noi cimitire sunt necesare avizul Consiliului Local Glina, dar și acordul proprietarilor de locuințe din cartierele din proximitate.

În octombrie 2019, Profit.ro scria că Compania Municipală Cimitire București a lansat o licitație pentru servicii de proiectare complete în vederea înființării unui cimitir în comuna Glina cu o suprafață de aproape 100.000 de metri pătrați, pe fondul lipsei acute de locuri de înhumare pentru populația civilă din Capitală.

Grupul Iulius confirmă informațiile Profit.ro - Producătorul texan de film Daniel Cocanougher, care a dus Dragon Ball Z în SUA, intră pe piața imobiliară românească prin achiziția a jumătate din centrele Family Market din Iași CITEȘTE ȘI Grupul Iulius confirmă informațiile Profit.ro - Producătorul texan de film Daniel Cocanougher, care a dus Dragon Ball Z în SUA, intră pe piața imobiliară românească prin achiziția a jumătate din centrele Family Market din Iași

“Din informațiile oficiale a reieșit faptul că la nivelul Municipiului București există o lipsă acută cu privire la locurile de înhumare pentru populația civilă, gradul de ocupare pentru cimitirele aflate în administrarea Consiliul General al Municipiului București, denumit în continuare C.G.M.B. sau administrație publică, este de 100% pentru înhumări. Există un deficit în ceea ce privește locurile libere destinate pentru calamități, fiind disponibile doar 3.478 de locuri față de necesarul de 12.000 locuri de înhumare estimate în prezent la nivelul Municipiului București”, se menționa în caietul de sarcini al licitației.

În plus, în documentație se preciza că înființarea noului cimitir va genera venituri din activități specifice de pompe funebre, concesiunea și vânzarea locurilor de veci, servicii de întreținere și salubrizare a acestora, activități de prestări servicii și comerciale.

viewscnt
Afla mai multe despre
compania municipală cimitire bucurești
teren