VIDEO Fondatorul PropertyShark intenționează să revină în SUA pentru a repoziționa compania pe piața americană, sediul acesteia urmând a rămâne însă tot la Cluj. De ce și-a mutat business-ul în România

VIDEO Fondatorul PropertyShark intenționează să revină în SUA pentru a repoziționa compania pe piața americană, sediul acesteia urmând a rămâne însă tot la Cluj. De ce și-a mutat business-ul în România
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 13 aug 2018

Compania de baze de date online PropertyShark, cu sediul în Cluj-Napoca, intenționează să se repoziționeze pe piața imobiliară americană, furnizând clienților nu numai toate documentele publice legate de cele aproximativ 100 de milioane de proprietăți din New York, Los Angeles sau San Francisco, ci și analize referitoare la proprietari, acționari ai diferitelor firme dezvoltatoare și numerele de telefon ale acestora.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Schimbarea a fost anunțată de fondatorul companiei, Matthew Haines, într-un interviu acordat publicației de specialitate The Real Deal.

Haines a mai precizat că, deși personal va trebui să se mute din nou în New York, pentru a comunica mai bine cu clienții, sediul PropertyShark va rămâne la Cluj-Napoca, unde are peste 150 de angajați, în principal programatori. Anul trecut, Property Shark SRL a avut peste 400 de angajați.

EXCLUSIV Unul dintre cei mai bogați irlandezi iese de pe piața imobiliară din România, vânzând proiectul preluat în urmă cu 14 ani de la Ion Țiriac CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Unul dintre cei mai bogați irlandezi iese de pe piața imobiliară din România, vânzând proiectul preluat în urmă cu 14 ani de la Ion Țiriac

“Vom analiza, pe baza semnăturilor de pe diferitele documente oficiale, autorizații, licențe, cine deține proprietatea, cine controlează firma dezvoltatoare/compania imobiliară etc.”, a declarat Haines. Potrivit acestuia, clienții PropertyShark nu au timpul necesar pentru a face respectivele cercetări, acesta fiind motivul pentru care compania a decis să le ofere acest serviciu. În plus, deja sunt colectate și verificate numerele de telefon ale proprietarilor.

Haines a precizat că PropertyShark are la Cluj-Napoca angajați temporar 25-30 de studenți care efectuează 80.000-100.000 de convorbiri telefonice zilnic pentru a verifica numerele de telefon ale proprietarilor.

Fondatorul companiei s-a referit și la decizia sa de a muta business-ul în România. Fiind un start-up și dintr-un domeniu sensibil, cel imobiliar, PropertyShark trebuia să concureze pentru programatori cu giganții de pe Wall Street.

“Nimeni nu dorea să lucreze pentru o combinație formată din două «rele»: imobiliar și start-up”, a declarat fondatorul PropertyShark.

EXCLUSIV Frații Cristescu, proprietarii uzinei și ai parcului industrial Faur București, au semnat cu Ibis pentru primul lor hotel de lanț internațional CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Frații Cristescu, proprietarii uzinei și ai parcului industrial Faur București, au semnat cu Ibis pentru primul lor hotel de lanț internațional

”Programatorii buni vroiau să lucreze pentru Goldman Sachs, așa că am început să lucrez cu oameni de pe internet din întreaga lume", și-a amintit Haines.

"Am avut o colaborare excelentă cu un programator - numele lui este Alexandru Palade - și într-o zi l-am întrebat: «De unde ești?» Și a spus:«România». 75de zile mai târziu, inauguram biroul de la Cluj, cu 8 programatori angajați”, a declarat Haines.

În 2017, PropertyShark SRL, compărată în 2010 de compania californiană Yardi Systems, a avut o cifră de afaceri de 70 de milioane de lei și un profit net de 11,5 milioane de lei. În ultimii trei ani, compania și-a dublat atât cifra de afaceri, cât și profitul.

viewscnt
Afla mai multe despre
propertyshark
imobiliare
cluj
sua