EXCLUSIV Discretul om de afaceri Virgil Călina, nașul lui Ilie Năstase și importator de băuturi de lux, este în negocieri finale pentru achiziția hotelului Golden Tulip Times

EXCLUSIV Discretul om de afaceri Virgil Călina, nașul lui Ilie Năstase și importator de băuturi de lux, este în negocieri finale pentru achiziția hotelului Golden Tulip Times
scris 10 aug 2018

Discretul om de afaceri Virgil Călina, proprietarul hotelului Ramada Nord și al unei mari companii de distribuție de băuturi alcoolice, este în negocieri finale pentru achiziția cu aproximativ 4 milioane de euro a hotelului Golden Tulip Times din Capitală, de care a fost interesat, până de curând, și Radu Enache, unul dintre cei mai mari hotelieri din România.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Potrivit mai multor surse din piață ale Profit.ro, Călina ar fi bătut palma cu proprietarii Golden Tulip Times, iar semnarea tranzacției este doar o problemă de birocrație și de timp.

Hotelul Golden Tulip Times, aflat în zona Pieței Muncii din București, are 70 de camere și este clasificat la 4 stele, fiind deținut de Societatea Hotelieră Times, controlată de I.C.B. Investment Limited, înregistrată în Cipru și administrată de Adrian Marghescu.

Societatea Hotelieră Times a avut în 2016 afaceri de 7,6 milioane lei (de la 6 milioane lei în anul precedent) și pierderi de circa 1 milion de lei (de la aproape 3 milioane de lei în 2015).

Nici Virgil Călina și nici reprezentanții Golden Tulip Times nu au putut fi contactați.

Radu Enache, proprietarul lanțului Continental, preferă să mărească salariile angajaților și să nu aducă străini: \ CITEȘTE ȘI Radu Enache, proprietarul lanțului Continental, preferă să mărească salariile angajaților și să nu aducă străini: "Pe sistemul cât faci, asta primești"

Virgil Călina, unul dintre cei mai discreți oameni de afaceri români, deține, alături de soția sa, Meda de Silvania Călina, hotelul Ramada Nord din București. Virgil Călina este nașul fostului tenisman Iie Năstase, cu care s-a asociat și în firma Reims Beverage, importator de băuturi, dulciuri și tutun. Societatea Reims Beverage (fosta De Silva Beverage) îi are în acționariat pe soții Călina și pe foștii soți Amalia și Ilie Năstase, fiecare cu câte 25% din capital. Firma importa și șampania de lux Louis Roederer Cristal, distribuită în peste 70 de țări.

Compania are o experiență de peste 19 ani în domeniul imobiliar atât ca dezvoltator, cât și constructor și deține numeroase proprietăți, printre care mai multe imobile de apartamente la munte, la mare și în București. Societatea se prezenta și ca importator și distribuitor exclusiv în România de produse alimentare, băuturi alcoolice și nealcoolice, printre care Toffifee, Merci, Dom Perignon, Moet & Chandon, Hennessy, Perrier, Vittel, Corny și Schwartau.

Astăzi, mărcile Toffifee, Merci, Dom Perignon, Moet & Chandon, Veuve Clicquot, Hennessy, Belvedere, Perrier, Vittel, Corny, Schwartau, Bahlsen sunt în portofoliul firmei De Silva Exclusiv, cu sediul pe aceeași adresă ca și hotelul Ramada și tot cu Virgil Călina ca asociat, firma având anul trecut afaceri de 166,5 milioane lei și un profit net de 11,6 milioane lei. Tot pentru anul trecut, Reims Beverage a raportat afaceri de 422.655 lei și un profit net de doar 8.482 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
virgil calina
achizitie
golden tulip times