VIDEO INTERVIU Emanuel Poștoacă, fondator Nordis: Lucrările la ansamblul rezidențial și hotelier din Mamaia, cel mai luxos de pe litoral, avansează rapid. Nordis City va fi ca un oraș. Simultan, lucrări avansate la mai multe proiecte

scris 27 sep 2021

Grupul Nordis, dezvoltator specializat în ansambluri hoteliere și rezidențiale de lux, a avansat rapid cu lucrările la ansamblul rezidențial și hotelier de 5 stele din Mamaia, considerat cel mai luxos și ambițios proiect de pe litoralul Mării Negre, alte investiții fiind în derulare, simultan, la Sinaia, Brașov și București.

La Sinaia, lucrările au început de circa 2 luni și au avansat de asemenea semnificativ, hotelul și zona rezidențială urmând să fie deschise spre finele anului viitor.

În București, proiect început tot de circa 2 luni, au fost încheiate deja operațiunile de demolare și sunt pregătite apartamente într-o clădire high tech.

La acestea se adaugă un alt complex hotelier și rezidențial premium, pentru care lucrările de nivelare a terenului au început de circa două săptămâni, iar construcția urmează să fie lansată în circa o lună, în zona Poiana Brașov.

La rândul său, Nordis Mamaia 5***** va include, printre altele, cel mai mare SPA de pe litoralul românesc, cu o suprafață de 3.200 metri pătrați, 9 restaurante și cafenele, cinema VIP, săli de conferință, sală polivalentă cu 1.000 de locuri, cazino, lobby de 6 metri înălțime, galerie comercială premium, zonă de promenadă.

"Ne dorim ca din ce în ce mai mulți români să redescopere sau să descopere litoralul românesc. Sunt foarte multe lucruri frumoase care s-au întâmplat acolo, care se întâmplă și este la doi pași de casa noastră. La Mamaia, proiectul va fi gata spre sfârșitul acestui an, este cel mai mare complex rezidențial și hotelier din România, cu circa 700 camere de hotel și 700 apartamente rezidențiale, împreună cu foarte multe facilități, de la piscine, spa, restaurante, săli de conferință, cinematograf, loc de joacă pentru copii. Suntem foarte avansați.

Proiectul este unul mare spre foarte mare, sunt circa 120.000 metri pătrați construiți, iar lângă, în circa trei săptămâni, începem următoarea fază a acestui proiect, Nordis Dune, unde vom livra peste 1.000 de apartamente. Peste circa 3 ani, când tot complexul va fi gata, noi îl vom denumi Nordis City, pentru că va fi și este ca un oraș", anunță fondatorul grupului, Emanuel Poștoacă, într-un interviu acordat Profit.ro, cu detalii care pot fi văzute mai jos VIDEO.

Nordis Group a înregistrat vânzări de 53 de milioane de euro în intervalul ianuarie – august 2021. Cele peste 550 de proprietăți achiziționate fac parte din proiectele Nordis Mamaia, Sinaia, Brașov și Nordis View. Un procent de peste 50% dintre apartamente a fost vândut în ansamblul Nordis Mamaia atât în corpurile dezvoltate în prima etapă, cât și în etapa a doua a proiectului, cea din urmă fiind lansată spre vânzare în urmă cu doar o lună și jumătate.

Grupul Nordis vrea să devină în următorii 3 ani lanțul de leisure nr 1 în România. La acel moment, Nordis va deține și opera, conform planului, cel puțin 4 sau 5 hoteluri în stațiunile de pe litoral și montane, astfel că ar putea începe atunci și primele proiecte externe, vizate în acest sens fiind destinațiile preferate de turiștii români, cu Grecia în capul listei. 

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

Avem achiziționate mai multe terenuri în România, dezvoltarea noastră mergând pe hoteluri și rezidențial, dar doar în stațiunile turistice, pentru turism de leisure. Nu dorim să intrăm în orașele mari. (...) Avem mai multe terenuri, iar alte achiziții sunt în curs”, spune Poștoacă.

După consolidarea activității în România, în termen de 2-3 ani, cu cel puțin 4 hoteluri deschise și un total de minimum 1.400 de camere, dezvoltarea poate continua în afara țării. La acest moment, primele piețe vizate sunt destinațiile preferate de turiștii români, targetați de Nordis pentru aceste investiții, precum Grecia, în principal, și Spania.

"Ne dorim ca în 3 ani să fim lanțul hotelier de leisure numărul 1 din România. Vrem să ajutăm chiar și la creșterea brandului de țară, pentru că, dintre toate industriile, turismul este cel mai ecologic mod de export", explică fondatorul Nordis, cu detalii care pot fi aflate mai jos VIDEO în interviu.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

Poștoacă detaliază în interviu și teme precum sezonul estival 2021, finanțarea dezvoltărilor actuale și viitoare ale grupului, stadiul proiectelor în curs de derulare, creșterile de prețuri pentru materialele de construcții și posibilitatea lansării de obligațiuni, anul viitor.

Profit.ro a anunțat anterior că omul de afaceri Emanuel Poștoacă (43 de ani), fondatorul grupului imobiliar Nordis, se pregătește să înceapă anul acesta construcția unui nou ansamblu rezidențial exclusivist, cu circa 1.000 de apartamente cu servicii hoteliere, în Mamaia, în urma unei investiții cuprinse între 90 și 100 de milioane de euro.

Cum a rezolvat grupul inclusiv problema forței de muncă, precum și alte planuri gândite de companie sunt explicate în interviu.

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

Nordis Group reprezintă un grup de firme cu capital 100% românesc, specializat în dezvoltare hotelieră și rezidențială de lux. Grupul de firme este format din 7 entități: Nordis Hotels, Nordis Development, Nordis Construct, Nobileo (membru Nordis Group), Nordis Architecture, Nordis Travel și Nordis Property Management. 

viewscnt
Afla mai multe despre
nordis group
imobiliare