VIDEO Prima TV: Englezii renunță la casele mari de teama facturilor

VIDEO Prima TV: Englezii renunță la casele mari de teama facturilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 dec 2022

Prețurile caselor din Marea Britanie încep să se prăbușească! Vorbim despre casele mari, cu trei-patru dormitoare care în numai o lună s-au ieftinit cu 20-30%. O explicație ar putea fi că s-a scumpit energia, iar oamenii nu își mai permit să plătească întreținerea pentru locuințe atât de mari. Așa că se orientează spre case mai mici, unde și cheltuielile cu încălzirea nu sunt exagerate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Scăderea nivelului de trai din Marea Britanie se resimte și în sectorul imobiliar. Casele mari, până mai ieri vânate de familiile numeroase, apar acum la vânzare la prețuri mult mai mici decât lunile trecute, arată Prima TV.

EXCLUSIV FOTO Frații Pavăl (Dedeman) lansează primul lor proiect rezidențial: Dedeman Coada Lacului. Lângă turn TV, pe teren unde a fost o livadă de pomi. PLUS Dedeman Campus CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Frații Pavăl (Dedeman) lansează primul lor proiect rezidențial: Dedeman Coada Lacului. Lângă turn TV, pe teren unde a fost o livadă de pomi. PLUS Dedeman Campus

Costurile creditelor ipotecare au explodat după ce a crescut dobânda de referință, explică analiștii britanici. Și se adaugă la energia mult mai scumpă și la inflația care a ajuns la 10,1%, cea mai mare din ultimii 40 de ani. Prețurile caselor au scăzut cel mai mult în sudul Angliei.

Cele mai multe bănci din Regatul Unit au suspendat creditele imobiliare pentru noii clienți. Iar cele câteva care mai acordă astfel de împrumuturi au crescut dobânzile. Deși vor să își cumpere case, românii care locuiesc acolo sunt precauți în această perioadă.

Românii care vor să își cumpere o locuință în Marea Britanie sunt obligați să aibă însă și statut de rezident.

viewscnt
Afla mai multe despre
case
facturi