Videoconferința News.ro - Programul ''Noua Casă'' va avea un plafon mai mic

Videoconferința News.ro - Programul ''Noua Casă'' va avea un plafon mai mic
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 feb 2021

Programul "Noua Casă" va avea în acest an un plafon de 1,5 miliarde de lei, în scădere față de 2 miliarde de lei cât a fost în 2020, a spus Cristian Păun, președintele Consiliului de Administrație al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM), în cadrul conferinței "IMM-urile, oxigen pentru România", organizată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Plafonul din 2020 a fost 2 miliarde de lei, a fost aproape în totalitate subscris. Aproximativ 8.000 de garanții pentru Noua Casă au fost date în 2020. Pentru 2021, plafonul este în scădere, la 1,5 miliarde lei. Estimăm în jur de 6.000 de beneficiari ai programului Noua Casă", a declarat Cristian Păun.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Prin programul “Noua Casă”, care înlocuiește “Prima Casă”, pot fi cumpărate locuințe de până la 70.000 de euro cu un avans de 5% și de până la 140.000 de euro cu un avans de 15%. Suma maximă care poate fi împrumutată este, astfel, de 119.000 de euro.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Creditele pentru achiziția de locuințe mai vechi de 10 ani sunt garantate în proporție de 50% de către stat, în timp ce cele mai noi sunt garantate în proporție de 60%.

viewscnt
Afla mai multe despre
noua casă
cristian paun
prima casa