Videoconferința Profit.ro - Piața imobiliară în criză. Afrasine, Akcent Development: 2021 va aduce, pentru al 3-lea an consecutiv, un record de locuințe noi în București pentru ultimii 30 de ani. Prețul locuințelor va crește cu 5-10%

Videoconferința Profit.ro - Piața imobiliară în criză. Afrasine, Akcent Development: 2021 va aduce, pentru al 3-lea an consecutiv, un record de locuințe noi în București pentru ultimii 30 de ani. Prețul locuințelor va crește cu 5-10%
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 3 iun 2021

Grupul Akcent Development va construi circa 900 de locuințe în zona Bucureștii Noi și ia în calcul extinderea proiectului ansamblului rezidențial Cloud 9, dezvoltat tot în Capitală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

“Vom avea un nou complex în zona Bucureștii Noi, cu 860-920 de unități, și luăm în calcul faza a 2-a, poate și a 3-a, la Cloud 9. Bucureștiul are în continuare nevoie de unități locative. Există piață pentru produsele noastre”, a declarat Laurențiu Afrasine, CEO, Akcent Development, la Videoconferința Profit.ro - Cum iese piața imobiliară din criza Covid-19.

Videoconferința a fost organizată cu sprijinul Nordis Group, ELCO, Genesis Property, Akcent Development, SVN Romania, Iulius și Novatik, fiind transmisă în direct și de PROFIT NEWS TV.

El a apreciat că 2021 se anunță un an bun pentru dezvoltatorii de locuințe, deoarece băncile s-au adaptat bine situației actuale și au redus dobânzile, România are creștere economică, iar salariile înregistrează de asemenea o evoluție pozitivă. Au fost însă și situații în care fonduri de investiții interesate de piața locală s-au retras,, fiind nevoie în acest sens de un sprijin mai mare din partea autorităților.

CEO-ul Akcent se așteaptă totdată ca circa 20.000 de locuințe să fie finalizate în acest an în București și împrejurimile orașului, reprezentând al treilea an consecutiv cu valori record pentru ultimii 30 de ani.

Evoluția are loc într-un context favorabil segmentului rezidențial: dobânzile creditelor sunt reduse, la fel și rata șomajului, în timp ce salariile cresc. iar România înregistrează creștere economică.

El ia însă în calcul și faptul că prețul apartamentelor va crește în acest an cu 5-10%, decizia de suspendare a PUZ-urilor în București afectând negativ accesarea de fonduri europene pentru construcția de locuințe.

Videoconferința Profit.ro - Piața imobiliară în criză. Ștefan Tudos, Genesis Property: Biroul face parte din viața noastră. Memoria colectivă este de scurtă durată, peste 1, 2 sau 3 ani lucrurile vor reveni la o realitate aproape prepandemică CITEȘTE ȘI Videoconferința Profit.ro - Piața imobiliară în criză. Ștefan Tudos, Genesis Property: Biroul face parte din viața noastră. Memoria colectivă este de scurtă durată, peste 1, 2 sau 3 ani lucrurile vor reveni la o realitate aproape prepandemică

Grupul Akcent Development, activ în piața imobiliară din București pe segmentele rezidențial și office, a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 48 de milioane de euro, în creștere față de anul precedent, pe fondul finalizării și comercializării unui număr semnificativ de apartamente din cadrul ansamblului Cloud 9.

Akcent Development este unul dintre cei mai dinamici dezvoltatori de locuințe din București, cu 20 de ani de prezență pe piața imobiliară din Capitală și un portofoliu de aproximativ 7.500 de apartamente finalizate, dintre care peste 3.000 de apartamente în proiecte precum Cloud 9, 21 Residence sau 20 Residence. Pe segmentul de birouri, compania s-a concentrat pe proiecte boutique, precum Mendeleev Office 5, Eminescu Offices, Rosetti Tower și Oscar One, situate în zona centrală a orașului.

viewscnt
Afla mai multe despre
akcent
locuințe