Wienerberger renunță la achiziția Brikston Construction, cel mai mare producător de cărămidă din România. Tranzacția – investigată de Consiliul Concurenței

Wienerberger renunță la achiziția Brikston Construction, cel mai mare producător de cărămidă din România. Tranzacția – investigată de Consiliul Concurenței
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 iul 2018

Wienerberger a renunțat la tranzacția prin care urma să preia producătorul român de cărămidă Brikston Construction Solutions, a anunțat vineri grupul austriac. Tranzacția este investigată de Consiliul Concurenței, care și-a exprimat suspiciunea că preluarea ar putea duce la limitarea mediului concurențial și la majorarea prețurilor la cărămizi și blocuri ceramice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Compania abandonează planul privind achiziția Brikston și retrage cererea depusă la Consiliul Concurenței”, potrivit unui comunicat Wienerberger.

Grupul austriac, cel mai mare producător de cărămidă la nivel global și unul dintre principalii producători de învelitori ceramice, a convenit preluarea Brikston de la fondul de investiții ADM Capital în toamna trecută.

ULTIMA ORĂ Tranzacția prin care grupul chinez CEFC voia să cumpere 51% din acțiunile KMG International NV, fostul Rompetrol Group, a eșuat CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Tranzacția prin care grupul chinez CEFC voia să cumpere 51% din acțiunile KMG International NV, fostul Rompetrol Group, a eșuat

În mai, Consiliul Concurenței a declanșat o investigație referitoare la tranzacție, existând suspiciunea că preluarea ar putea duce la majorarea prețurilor la cărămizi și blocuri ceramice. Potrivit Consiliului, tranzacție este susceptibilă să creeze obstacole semnificative în calea concurenței effective, prin crearea unei poziții dominante pe piața producerii și comercializării de cărămizi și blocuri ceramice din România.

Consiliul avea la dispoziție 5 luni să prezinte o decizie de autorizare sau interzicere a tranzacției.

Wienerberger se va concetra pe creșterea activității din România prin extinderea și consolidarea operațiunilor exitente, spune directorul general al grupului, Heimo Scheuch, care nu exclude eventuale achiziții pe piața locală în viitor.

Înființată în 1967, compania Brikston este lider în producția de cărămidă din România și deservește industria de construcții cu un portofoliu de produse ce include mai mult de 40 de formate diferite de blocuri ceramice pentru zidărie de pereți exteriori și interiori, precum și produse pentru aplicații speciale, de grădină și în exteriorul casei. Cu sediul în Iași și având peste 200 de angajați, compania a realizat vânzări de aproximativ 16 milioane de euro în 2016.

Grupul Wienerberger este prezent în România din 1998. În 2016, grupul a cumpărat afacerea cu cărămidă de la Buzău a companiei Search Chemicals, deținută de omul de afaceri Ömer Süsli

viewscnt
Afla mai multe despre
wienerberger
brikston
preluare
achizitie
abandon
esec
consiliul concurentei
investigatie