Zona Unirii, în vizorul investitorilor imobiliari. Două clădiri de birouri și un proiect rezidențial sunt în construcție

Zona Unirii, în vizorul investitorilor imobiliari. Două clădiri de birouri și un proiect rezidențial sunt în construcție
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 ian 2016

Zona Unirii a intrat în vizorul investitorilor imobiliari, trei proiecte fiind în dezvoltare într-o arie de doar câteva sute de metri, respectiv Bulevardul Unirii, Strada Sfânta Vineri și Strada Mircea Vodă. Două dintre proiectele în dezvoltare în zonă sunt de birouri, iar unul de locuințe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, pe strada Sfânta Vineri, chiar în spatele Tribunalului București și în apropiere de Teatrul Evreiesc, firma Art Diamond Real Estate dezvoltă un imobil de birouri cu 12 etaje, adică de peste 12.000 de metri pătrați. Lucrările au început anul trect, iar finalizarea proiectului este prevăzută pentru anul 2017.

Firma Art Diamond Real Estate este deținută de mai mulți oameni de afaceri israelieni.

Un alt proiect de birouri este dezvoltat de compania Day Group, controlată de investitori greci. Imobilul este contruit pe Bulevardul Unirii, la intersecția cu Strada Mircea Vodă, în imediata vecinătate a Tribunalului București.

Clădirea va avea 8 etaje, două subsoluri și 12.000 de metri pătrați.

Day Group a mai dezvoltat în București proiectele rezidențiale Dristor Residence, Day Residence Decebal, Pipera Residence și Day Residence Călărași.

Un investitor chinez construiește, prin intermediul firmei City Garden Development, vizavi de Teatrul Evreiesc, un imobil cu 50 de apartamente și spații comerciale.

Investitorul mai are în derulare un proiect de 24 de vile în Pipera și construirea un imobil de lux de 30 de apartamente în zona Bulevardul Libertății.

Cofondatorul magazinelor Cellini investește într-un bloc de locuințe pe Bulevardul Unirii CITEȘTE ȘI Cofondatorul magazinelor Cellini investește într-un bloc de locuințe pe Bulevardul Unirii

Tot în zonă, grupul spaniol Hercesa a anunțat că vrea să dezvolte o clădire de birouri, pe un teren pe care îl deține și unde intenționa inițial să construiască un hotel. Deocamdată însă pe teren nu a început nicio lucrare.

Bulevardul Unirii, dominat de clădiri rezidențiale, s-ar putea transforma însă dacă se va construi Cartierul Justiției, pe terenul pe care se intenționa dezvoltarea în parteneriat public-privat a proiectului imobiliar Esplanada. Proiectul ar urma să cuprindă aproape 150.000 de metri pătrați de clădiri de birouri pentru instanțe de judecată, instituții de învățământ superior, precum și pentru un centru cultural multifuncțional.

viewscnt
Afla mai multe despre
investitori
imobiliare
unirea