5 vinuri premium, recomandate de experții Unvinpezi.ro pentru luna iubirii

5 vinuri premium, recomandate de experții Unvinpezi.ro pentru luna iubirii
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 12 feb 2024

Vinul se asociază bine cu mâncarea, dar și cu iubirea, iar luna februarie e un motiv în plus să încercați experiențe senzoriale noi alături de cineva drag. Experții Unvinpezi.ro vă propun 5 variante de vinuri perfecte de oferit cadou sau de achiziționat pentru o cină în doi.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Alegeți dintre aceste 5 vinuri premium, inițiatoare de conversație și romantism, potrivite pentru a sărbători iubirea.

Alin Ioniță: “El Vinculo 2019 - Alejandro Fernandez-Pesquera este un inițiator de conversații și un joker perfect la masă.”

Expertul Unvinpezi.ro, Alin Ioniță, ar alege pentru luna iubirii El Vinculo 2019 - Alejandro Fernandez-Pesquera, un vin elegant, obținut din struguri Tempranillo.

Alin Ioniță: “E dens și structural, dar și proaspăt și fructat, are puțin din toate, așa că îi împacă deopotrivă pe cei care iubesc vinurile robuste, dar nu îi lasă deoparte pe fanii genului mai lejer. Are în el un discret iz ciocolatiu, are fruct și ierburi aromate. E un inițiator de conversații și un joker perfect la masă.”

5 vinuri premium, recomandate de experții Unvinpezi.ro pentru luna iubirii

 

George Mitea: "Champagne Ayala Brut Majeur pentru a sparge puțin stereotipia de Valentine’s Day.”

Champagne Ayala Brut Majeur este cotat cu 92 puncte James Suckling, un vin care reprezintă stilul echilibrat al casei Ayala.

George Mitea: “Nu cred că Valentine's Day e genul de sărbătoare care să necesite vinuri roșii somptuoase, pentru că, să fim sinceri, ziua vine cu destule clișee la pachet. Clișeele pot fi plictisitoare, însă de cele mai multe ori funcționează. Ergo spumant din cel mai nobil tip: Champagne. Dar hai să spargem puțin stereotipia și să alegem altceva decât Moet.”

5 vinuri premium, recomandate de experții Unvinpezi.ro pentru luna iubirii

Răzvan Avram: “Arhon Cabernet Franc 2017 de la Domeniul Drăgași, o experiență senzorială memorabilă.”

Roșu rubiniu intens cu reflexe purpurii, Arhon Cabernet Franc 2017 de la Domeniul Drăgași este perfect pentru Valentine’s Day, Dragobete sau oricare altă zi în care sărbătorim iubirea.

Răzvan Avram: “Un Cabernet Franc oltenesc, sofisticat și plin de personalitate. Un vin rar, atât datorită soiului din care este obținut, cât și al numărului limitat de sticle disponibile (6492). O experiență senzorială absolut memorabilă!”

5 vinuri premium, recomandate de experții Unvinpezi.ro pentru luna iubirii

Diana Pavelescu: “Rose Celeste 2021 poate fi o alegere potrivită pentru dragostea efervescentă.”

Rose Celest 2021 de la Villa Vinea, un spumant din Pinot Noir vinificat în roze, aduce o explozie de fructe roșii, dublată de o frumoasă mineralitate.

Diana Pavelescu: “Valentine's Day mă face să mă gândesc la bomboane de ciocolată și multe chestii siropoase, fiindcă așa se presupune că ar trebui să fie dragostea, dulce. Însă eu o prefer efervescentă, să mă facă să simt că trăiesc, dar mai ales să o pot savura la orice oră a zilei.  Roz, ca să rămânem în tematică și de aceea Rose Celeste Brut poate fi o alegere potrivită.”

5 vinuri premium, recomandate de experții Unvinpezi.ro pentru luna iubirii

Mihai Oprea: “Malbec Organic Alta Collection 2022 va îndeplini cu brio misiunea de a pune în valoare partea culinară, dar și de a asigura o tranziție delicioasă către desert.”

Malbec Organic Alta Collection 2022, un vin cotat cu 91 puncte James Suckling, este un vin savuros, perfect pentru momentele de răsfăț din cuplu.

Mihai Oprea: “Recomandările de vinuri din această perioadă se concentrează în special pe bule, însă eu vă recomand ceva cu tanini! Pentru că dragostea trece prin stomac, iar în stomac de obicei se află, (pe lângă ciocolată și bezele), în mod ideal și niște preparate mai consistente: niște piept de rață cu o crustă frumoasă aurie, niște obrăjori de vițel fragezi, ori de ce nu, niște pulled pork suculent. Iar dacă spunem tanini și suculență, plus o nuanță de exotism, spunem Malbec argentinian. Iar exemplarul de față va îndeplini cu brio misiunea de a pune în valoare partea culinară, cât și de a asigura o tranziție delicioasă spre desert… și poate spre… Netflix?”

5 vinuri premium, recomandate de experții Unvinpezi.ro pentru luna iubirii

Unvinpezi.ro este o platformă online în care găsiți vinuri din toate colțurile lumii. În luna iubirii aveți -14% reducere + EXTRA 10% la peste 100 de vinuri, iar dacă comandați de +150 lei, primiți înapoi 150 lei.

Pe Unvinpezi.ro veți descoperi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți, cu cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, pentru a beneficia de multe alte avantaje, aveți opțiunea de a deveni membru premium în Club Unvinpezi.ro.

Material susținut de Unvinpezi.ro

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin