Retail

Piața locală de fashion e-commerce a atins 2,6 miliarde lei. Loc codaș la durata de viață a unui articol vestimentar

Piața locală de fashion e-commerce a atins 2,6 miliarde lei. Loc codaș la durata de viață a unui articol vestimentar

ieri, 12:00

Piața de fashion e-commerce din România a atins o cifră de afaceri de 2,66 miliarde lei anul trecut și este indicată în creștere la 4,31 miliarde lei pentru anul 2022. Ponderea curentă a e-commerce-ului în retail-ul general de modă este de 17,2%, cu prognoză de creștere la 21,3% în același interval.

 • Comerțul en gros a crescut în ianuarie cu 6,7%
  Comerțul en gros a crescut în ianuarie cu 6,7%
  ieri, 11:17

  Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata, un indicator al afacerilor dintre firmele din sectorul de comerț, a crescut în ianuarie cu 6,7%, serie brută, față de aceeași lună a anului anterior, arată datele publicate, luni, de Institutul Național de Statistică (INS).

 • Electroargeș, randament al dividendului de aproape 10%
  Electroargeș, randament al dividendului de aproape 10%
  ieri, 08:00

  Producătorul de aparate electrocasnice Electroargeș propune distribuirea unui dividend brut de 0,12 lei/acțiune.

 • Jumbo își urcă afacerile din România și accelerează expansiunea pe plan local
  Jumbo își urcă afacerile din România și accelerează expansiunea pe plan local
  ieri, 07:52

  Retailerul grec de jucării și decorațiuni Jumbo și-a majorat vânzările din România cu peste o treime în primul semestru al anului fiscal 2018/2019, încheiat la 31 decembrie, perioadă în care a deschis două noi hipermarketuri pe piața locală. Compania se pregătește să deschidă un alt magazin până la finele lunii și are în plan inaugurarea a cel puțin încă două unități în următorul an fiscal.

 • Banii din hârtie igienică, de 5 ori mai mulți decât de la bancă
  Banii din hârtie igienică, de 5 ori mai mulți decât de la bancă
  ieri, 07:45

  Vrancart, fabricant al cunoscutelor rulouri de hârtie igienică roz, propune distribuirea unui dividend brut de 0,0095 lei/acțiune, cu un randament net de 5,44%, semnificativ peste media depozitelor bancare.

 • România păstrează prima poziție în topul scumpirilor din UE
  România păstrează prima poziție în topul scumpirilor din UE
  sâmbătă, 09:00

  România a avut, și luna trecută, cea mai mare creștere a prețurilor de consum din Uniunea Europeană, rata anuală a inflației urcând la 4%, potrivit datelor biroului european de statistică, Eurostat.

 • Demisie la vârful Kaufland
  Demisie la vârful Kaufland
  vineri, 12:00

  Patrick Kaudewitz (55 de ani ) a demisionat de la conducerea retailerului german Kaufland, decizie cu efect imediat, invocând motive personale.

 • CONFIRMARE Primul supermarket modern din România, închis a doua oară într-un an și jumătate. Brandul Supeco, magazin cu prețuri mici, apare în București
  CONFIRMARE Primul supermarket modern din România, închis a doua oară într-un an și jumătate. Brandul Supeco, magazin cu prețuri mici, apare în București
  vineri, 08:24

  Retailerul francez Carrefour a închis primul supermarket de dimensiuni mari din România, magazinul Market Postăvarul din București, la un an și jumătate de la îndepărtarea siglei Billa. În locul acestuia a fost deschis ieri primul Supeco din București, tot un brand gestionat de Carrefour, care combină conceptul de cash&carry cu cel de discount.

 • Echivalentul a peste 500.000 de doze de bere pleacă spre acționarii Bermas Suceava
  Echivalentul a peste 500.000 de doze de bere pleacă spre acționarii Bermas Suceava
  vineri, 07:38

  Producătorul berilor Bermas, Suceava și Călimani va acorda acționarilor un dividend cu randament de aproape 6%, suma agregată fiind suficientă pentru achiziția a peste 500.000 de doze de bere din supermarket.

 • FOTO Auchan intră în linie dreaptă pentru a deschide primul supermarket din România
  FOTO Auchan intră în linie dreaptă pentru a deschide primul supermarket din România
  vineri, 07:09

  Grupul francez de retail Auchan, unul dintre principalii comercianți de alimente din lume, a intrat în linie dreaptă cu amenajarea primului său supermarket, în magazinul Bucur Obor, centru emblematic pentru comerțul bucureștean, mișcare anunțată de aproape doi ani.