AB InBev va crește valoarea ofertei pentru preluarea SABMiller la aproape 70 mld. lire sterline - surse

AB InBev va crește valoarea ofertei pentru preluarea SABMiller la aproape 70 mld. lire sterline - surse
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 oct 2015

Anheuser-Busch InBev (AB InBev), cel mai mare producător de bere la nivel mondial, va majora la aproximativ 70 miliarde lire sterline (94,45 miliarde euro) oferta prin care vizează preluarea numărului doi mondial, SABMiller, potrivit unor surse citate de Sunday Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

AB InBev a înaintat până acum trei oferte pentru preluarea SABMiller, însă compania cu sediul social la Londra a respins propunerile, considerând că prețul oferit a fost prea mic.

Cea mai recentă ofertă a AB InBev evalua SABMiller la 68,2 miliarde de lire sterline (92,4 miliarde euro).

Potrivit unor surse apropiate AB InBev, liderul mondial în domeniul producției de bere este pregătit să ofere aproximativ 70 miliarde lire sterline pentru cumpărarea principalului competitor, însă a indicat că se va retrage de la negocieri dacă SABMiller va refuza în continuare să facă concesii.  

Noua propunere a celor de la AB InBev vizează un preț pe acțiune de 43-44 lire, față de prețul maxim de 42,15 lire oferit anterior, nivel cu 44% peste cotațiile acțiunilor SABMiller din 14 septembrie, când au apărut primele informații despre posibila achiziție.

Autoritățile britanice au stabilit pentru 14 octombrie termenul limită până la care AB InBev trebuie să depună o ofertă care să fie agreată de acționarii SABMiller. În caz contrar, AB InBev va trebui să se retragă de la negocieri.

SABMiller produce peste 150 mărci de bere la nivel mondial, printre care se numără Miller, Grolsh, Pilsner Urquell și Peroni. Compania operează și pe piața din România, unde este prezentă prin intermediul companiei Ursus Breweries.

La rândul său, AB InBev are mai mult de 200 de mărci în portofoliu, inclusiv Stella Artois, Beck's, Budweiser și Corona.

Anheuser-Busch InBev a fost înființată în 2008, în urma preluării companiei belgiene InBev de compania americană Anheuser-Busch. AB InBev are sediul social la Leuven, în Belgia. Compania are o cotă de 25% pe piața globală a berii.

viewscnt
Afla mai multe despre
sabmiller
ab inbev
oferta
preluare
negocieri