Abbott Laboratories a reluat producția de formule pentru sugari Similac la fabrica din Sturgis, Michigan

Abbott Laboratories a reluat producția de formule pentru sugari Similac la fabrica din Sturgis, Michigan
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2022

Compania Abbott Laboratories a reluat producția de formule pentru sugari Similac la fabrica din Sturgis, Michigan, aflată în centrul penuriei de lapte praf din SUA, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Abbott, cel mai mare furnizor de lapte praf din SUA, a rechemat în februarie Similac și alte formule pentru sugari produse la unitatea din Michigan, după raportări despre infecții bacteriene la bebeluși care consumaseră produse provenite de acolo.

Taiwanul afirmă că Beijingul continuă activitățile militare în jurul insulei CITEȘTE ȘI Taiwanul afirmă că Beijingul continuă activitățile militare în jurul insulei

Închiderea fabricii și rechemarea ulterioară a produselor au accentuat un deficit de aprovizionare într-o țară în care mai puțin de jumătate dintre bebeluși sunt alăptați exclusiv la sân în primele trei luni, conform datelor federale din 2020.

Pentru a face față penuriei grave, autoritățile de reglementare în domeniul sănătății din SUA au relaxat politicile de import și au contractat de urgență milioane de cutii de lapte praf de la companii precum Nestle și Reckitt Benckiser.

Abbott a redeschis pentru scurt timp fabrica din Michigan la începutul lunii trecute, dar a trebuit să o închidă din nou după aproximativ două săptămâni din cauza daunelor cauzate de ploile abundente și inundații.

ANRE: Suma totală verificată și transmisă spre decontare către furnizorii de energie a depășit 2,47 miliarde lei CITEȘTE ȘI ANRE: Suma totală verificată și transmisă spre decontare către furnizorii de energie a depășit 2,47 miliarde lei

Abbott a declarat vineri că, pe măsură ce Similac intră în producție, va dura aproximativ șase săptămâni pentru a începe expedierea produsului către centrele de vânzare cu amănuntul.

”Știm că lipsa de lapte praf la nivel național a fost dificilă pentru familiile pe care le deservim și, deși reluarea producției Similac în Michigan este o piatră de hotar importantă, nu ne vom odihni până când acest produs va fi din nou pe rafturi”, a spus directorul general al Abbott, Robert Ford.

În iulie, compania a declarat că se așteaptă să înceapă să lanseze formula EleCare de la fabrica sa din Sturgis, după ce a reluat producerea acesteia și a altor formule de specialitate luna trecută.

viewscnt
Afla mai multe despre
criza lapte praf sua
productie lapte praf sua