Alpin57Lux, preluat de producătorul de lactate leton Food Union

Alpin57Lux, preluat de producătorul de lactate leton Food Union
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 19 apr 2016

Antreprenorul Ioan Istrate, proprietarul companiei Alpin57 Lux, a vândut acțiunile deținute în cadrul producătorului de înghețată trustului leton Food Union.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”În 1994 am pornit‚ de la firul ierbii, având ca investiție strict încrederea și suportul familiei. În prezent producem peste 80 tone înghețată zilnic, deținem o secție de patiserie sub brandul Romcherie, precum și legumele congelate Maestro Alpin. Performanța realizată de echipa formată din peste 450 angajați Alpin57Lux a atras atenția acestui investitor strategic, care are un proiect de dezvoltare care coincide cu planurile noastre. Voi rămâne în continuare la conducerea companiei, însă următorii ani vor reprezenta un avânt și mai puternic decât am fi reușit pe cont propriu. Produsele pe care le-am creat cu dragoste merită susținerea financiară a Food Union”, a declarat Ioan Istrate, Director General și acționar Alpin57Lux.

Fru Fru vrea să emită obligațiuni corporative de 5,5 milioane lei, care vor fi tranzacționate pe ATS la bursă CITEȘTE ȘI Fru Fru vrea să emită obligațiuni corporative de 5,5 milioane lei, care vor fi tranzacționate pe ATS la bursă

Acordul a fost semnat pe 7 aprilie, iar noul joint-venture va continua planurile de dezvoltare ale companiei Alpin57Lux pe plan local.

”Am un respect deosebit pentru angajamentele lor actuale și viitoare în dezvoltarea Alpin57Lux în cadrul grupului de companii Food Union. Experiența noastră în industria de lactate și înghețată din Țările Baltice, Rusia, țările nordice, foste republici sovietice, precum și poziționarea regională vor contribui la prosperitatea continuă a Alpin57Lux”, spune Andrey Beskhmelnitskiy, fondatorul și proprietarul Food Union Group.

Compania Alpin57 Lux este una dintre cele mai mari companii producătoare de înghețată din România, cu capital 100% românesc, fiind prezentă pe această piață din anul 1994.

Fabrica de la Sebeș este situată pe o platformă industrială nouă, care dispune de spații de producție și depozitare, linii tehnologice de fabricare a înghețatei de ultimă generație prin Sistemul de Management Integrat al Calității și Siguranței Alimentelor. Din 2001, a pus și bazele unei secții de patiserie.

Pentru distribuția proprie, Alpin57Lux are un parc auto de peste 250 mașini, asigurând transportul rapid în lăzi frigorifice personalizate către majoritatea lanțurilor de retail.

Food Union Group cuprinde trei companii puternic dezvoltate în zona de producție și prelucrare pentru lactate și înghețată în Letonia - AS Rīgas piena kombināts, AS Valmieras piens și SIA Rīgas piensaimnieks, cel mai mare producător de înghețată din Estonia – Premia, cel mai mare producător de înghețată din Danemarca – Premier Is, al treilea cel mai mare producător de înghețată din Norvegia - Isbjørn Is, și acum al doilea cel mai mare producător de înghețată din România – Alpin57Lux.

Trustul are reprezentanți pe poziții de conducere atât pentru categoria produselor lactate, cât și pentru producția de înghețată în fiecare țară, ocupând poziția lider de piață în producția de înghețată în Țările Baltice. Sediile centrale Food Union se află în Riga, Letonia. Food Union este cea mai mare companie producătoare de lactate, fiind lider de piață în industria alimentară și de băuturi din Letonia.

viewscnt
Afla mai multe despre
alpin57lux
food union
preluare