Amazon - amendă de 1,13 miliarde euro în Italia

Amazon - amendă de 1,13 miliarde euro în Italia
scris 9 dec 2021

Amazon a fost amendată cu 1,13 miliarde euro de autoritatea italiană din domeniul concurenței, pentru abuz de poziție dominantă în piață. În motivarea deciziei, autoritatea spune că prin practicile sale, gigantul american a afectat companiile concurente în domeniul serviciilor de logistică din e-commerce, scrie Reuters.

Amazon a mai primit amenzi în Italia în trecut, cea mai recentă fiind din noiembrie: 68 milioane euro, scrie Hotnews.ro.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

De data aceasta suma este mult mai mare și autoritatea din domeniul concurenței spune că Amazon a făcut abuz de poziție dominantă în domeniul logisticii din comerțul online. Amazon este acuzată că a impus mai multor comercianți folosirea serviciului său de logistică Fulfilment by Amazon (FBA), afectând în acest mod concurența și crescându-și puterea în piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
amenda
italia