Americanii vor cheltui în acest an aproape 7 mld. dolari pentru sărbătoarea de Halloween

Americanii vor cheltui în acest an aproape 7 mld. dolari pentru sărbătoarea de Halloween
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 30 oct 2015

Sărbătoarea de Halloween, a patra cea mai importantă sărbătoare națională din SUA, este și una dintre cele mai consistente surse de venituri pentru retailerii americani, care se așteaptă în acest an la încasări de 6,9 miliarde dolari din vânzări de costume, dovleci și, mai ales, bomboane, nelipsite din dotarea familiilor care așteaptă micii colindători în seara de 31 octombrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cheltuielile totale pentru acest Halloween vor fi mai mici cu o jumătate de miliard de dolari față de cele înregistrate anul trecut.

Potrivit Federației din SUA a comercianților cu amănuntul, peste 157 milioane de americani vor sărbători în acest an "Ziua tuturor sfinților", iar 68 milioane dintre aceștia intenționează să se deghizeze de Halloween.

Totodată, 20 de milioane de americani și-au exprimat intenția de a-și costuma animalele de companie, cheltuielile totale pe îmbrăcămintea necuvântătoarelor fiind estimate la 350 milioane dolari.

În ceea ce privește costumele pentru adulți și copii, comercianții anticipează vânzări totale de 2,15 miliarde dolari, în scădere de la 2,5 miliarde dolari în 2014.

Cei mai mulți copii (3,2 milioane) se vor deghiza în prințese, costumație care își menține supremația pentru al 11-lea an la rând. Personajele din desenul animat "Frozen" vor fi preferate de 2 milioane de copii, în timp ce costumele din franciza "Star Wars" sunt îndrăgite de 1,8 milioane de copii.

Costumul preferat în rândul adulților rămâne și în acest an cel de vrăjitoare sau vrăjitor, în condițiile în care peste 4,3 milioane de americani au declarat că intenționează să poarte o astfel de costumație. Aproape 2,5 milioane de adulți din SUA se vor costuma în animale, 2 milioane în personaje din "Batman", 1,9 milioane în zombi și 1,4 milioane în personaje din "Star Wars".

Pentru bomboane, americanii vor scoate din buzunare 2,1 miliarde dolari, față de 2,2 miliarde dolari anul trecut, în timp ce cheltuielile cu decorațiunile de Halloween sunt estimate să scadă la 1,9 miliarde dolari, de la 2 miliarde dolari anul în 2014.

viewscnt
Afla mai multe despre
halloween
sarbatoare
cheltuieli
vanzari
retaileri
comercianti
costume