Angajații marilor rețele comerciale din România, sfătuiți să evite călătoriile în zone afectate de coronavirus. În perioada următoare, marile rețele comerciale vor lua măsurile care se impun pentru a se evita aglomerările din magazine

Angajații marilor rețele comerciale din România, sfătuiți să evite călătoriile în zone afectate de coronavirus. În perioada următoare, marile rețele comerciale vor lua măsurile care se impun pentru a se evita aglomerările din magazine
scris 26 feb 2020

Angajații marilor rețele comerciale din România sunt sfătuiți să evite, în această perioadă, călătoriile în zone afectate de coronavirus, arată Ministerul Sănătății, după o întâlnire a ministrului Victor Costache cu reprezentanții AMRCR. De asemenea, în perioada următoare, marile rețele comerciale vor lua măsurile care se impun pentru a se evita aglomerările din cadrul magazinelor, mai arată MS.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, s-a întâlnit, marți, cu reprezentanții Asociației Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR), pentru o informare privind măsurile de sănătate publică instituite de autorități în această perioadă, scrie News.ro.

Potrivit Ministerului Sănătății, oficialii AMRCR și-au exprimat deschiderea de a reprezenta un canal de diseminare a materialelor informative care urmează să fie transmise de către Ministerul Sănătății. Totodată, AMRCR și-a arătat susținerea în vederea aplicării măsurilor de sănătate publică în acord cu noile prevederi legale.

FOTO Tranzacție - Proprietarii celor mai înalte restaurante din București cumpără un nou local la înălțime CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacție - Proprietarii celor mai înalte restaurante din București cumpără un nou local la înălțime

"Între măsurile discutate astăzi s-a evidențiat aceea de a recomanda angajaților să evite în această perioadă călătoriile în zone în care evoluează COVID-19. În cazul oricăror suspiciuni de îmbolnăvire se impune apelarea serviciului 112 pentru direcționarea către centrele medicale de diagnosticare. În perioada următoare, marile rețele comerciale vor lua măsurile ce se impun pentru a se evita aglomerările din cadrul magazinelor, reamintind consumatorilor că există posibilitatea achiziției online de produse alimentare și nealimentare fie direct de la comercianții care au acest serviciu, fie prin aplicații specializate", arată MS.

Ministerul Sănătății a agreat propunerea ca AMRCR să fie informată periodic referitor la informațiile noi despre răspândirea COVID-19.

Asociația Marilor Rețele Comerciale din România a fost înființată în anul 2003 și grupează 19 companii din retailul alimentar și nealimentar din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
supermarketuri