Autoritățile au capturat peste 110 milioane de țigari de contrabandă în primele 9 luni, cu 60% mai mult ca anul trecut

Autoritățile au capturat peste 110 milioane de țigari de contrabandă în primele 9 luni, cu 60% mai mult ca anul trecut
scris 17 oct 2019
Autoritățile române au capturat peste 110 de milioane de țigarete de contrabandă în primele 9 luni ale anului, cu aproape 60% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut, conform datelor centralizate pe stopcontrabanda.ro.
 
 
Valoarea totală pe piața neagră a țigaretelor confiscate în primele nouă luni ale anului de către autoritățile române se ridică la peste 56 de milioane de lei. 
„România a înregistrat anul acesta cel mai mic nivel al contrabandei cu țigarete din ultimii șase ani, dar chiar și așa suntem departe de media europeană. Această tendință cu efecte pozitive pentru societate poate fi răsturnată rapid prin introducerea unor măsuri extreme precum interzicerea expunerii țigărilor legale la comercianții corecți și introducerea unei noi taxe asupra produselor din tutun, așa cum propune o inițiativă legislativă concepută de aparatul de lobby anti-tutun”, a declarat Ileana Dumitru, Director Juridic și Relații Publice în cadrul British American Tobacco, Aria Europa Centrală și de Sud.
 
 
Potrivit BAT, contribuția la bugetul de stat a companiei, cea mai mare de pe piața tutunului din România,  a crescut cu 15% în primele 9 luni ale lui 2019 față de aceeași perioadă a anului trecut, depășind pragul de 5 miliarde de lei doar din accize într-un interval de 9 luni.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
tigari
tigarete
captura tigari
piata neagra
contrabanda tigari
bat