Autoritățile din Franța investighează un acord între retailerii Auchan și Systeme U

Autoritățile din Franța investighează un acord între retailerii Auchan și Systeme U
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 24 mai 2016

Autoritățile antitrust din Franța au lansat o investigație aprofundată privind o alianță între retailerii Auchan și Systeme U. Potrivit autorităților, investigațiile preliminare au arătat că acordul ar putea afecta concurența atât pe piața bunurilor de consum, cât și în domeniul distribuției, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Auchan este al cincilea mare retailer din Franța, iar Systeme U, care operează rețelele Hyper U, Super U și Marche U, ocupă poziția a șasea.

Acordul vizează în special cooperarea în domeniul achizițiilor, ceea ce face ca retailerii să beneficieze de o poziție mai puternică în negocierile cu furnizorii, dar include și un aranjament prin care vor face schimb de magazine, pentru optimizarea eficienței.

Percheziții în mai multe țări la sediile retailerilor controlați de familia Mulliez, într-o anchetă de evaziune fiscală CITEȘTE ȘI Percheziții în mai multe țări la sediile retailerilor controlați de familia Mulliez, într-o anchetă de evaziune fiscală

În România, Auchan are un portofoliu de 33 de hipermarketuri și o cifră de afaceri de circa 1 miliard de euro, ocupând locul trei în piață. Retailerul a deschis primul hipermarket din România în noiembrie 2006, în București. În 2012, grupul francez Auchan a cumpărat de la grupul german Metro 20 de magazine Real din România, într-o tranzacție de 1,1 miliarde euro, care a inclus și unitățile din Ucraina, Polonia și Rusia.

viewscnt
Afla mai multe despre
auchan
systeme u
retaileri
antitrust
concurenta
hipermarket