Back Market, marketplace de gadget-uri uzate, a ajuns să valoreze 3,2 miliarde dolari

Back Market, marketplace de gadget-uri uzate, a ajuns să valoreze 3,2 miliarde dolari
scris 19 mai 2021

O platformă online fondată în anul 2014, în Franța, prin care se vând telefoane mobile second-hand (SH) recondiționate, a ajuns să valoreze 3,2 miliarde de dolari în prezent.

Marketplace-ul de gadget-uri SH Back Market a obținut o rundă de investiții de serie D, în valoare de 335 de milioane de dolari, condusă de fondul american de investiții General Atlantic. La runda de finanțare au mai participat fondul de investiții Generation Investment Management, precum și o serie de investitori mai vechi: Goldman Sachs Growth Equity, Aglaé Ventures, Eurazeo și daphni, arată startupcafe.ro.

Un polițist îi scrie ministrului că uniforma este ”total depășită”: Am petrecut jumătate din program cu pantalonii rupți între picioare și nu numai! CITEȘTE ȘI Un polițist îi scrie ministrului că uniforma este ”total depășită”: Am petrecut jumătate din program cu pantalonii rupți între picioare și nu numai!

În cei 7 ani de existență, platforma de comerț online SH ajunge la investiții totale de peste 500 de milioane de dolari. În urma rundei obținute acum, Back Market spune că este evaluată la 3,2 miliarde de dolari, devenind astfel „unicorn”.

Back Market este cea mai mare platformă de comerț online cu gadget-uri second hand recondiționate: telefoane, tablete, ceasuri smart, laptopuri și altele. Marketplace-ul reunește circa 1.500 de selleri și 5 milioane de cumpărători din 13 țări, printre care nu se află și România, cel puțin deocamdată.

Platforma operează în piețe ca: Franța (țara de origine), SUA, Marea Britanie, Germania, Italia, Spania, Japonia. Anul acesta urmează să se mai extindă în 4 țări: Grecia, Slovacia, Canada și Suedia.

Startup-ul a fost fondat la Paris, de Quentin Le Brouster, Thibaud Hug de Larauze și Vianney Vaute.

viewscnt
Afla mai multe despre
back market
gadget-uri uzate