Heineken discută preluarea companiei sud-africane Distell, potențial cea mai mare tranzacție din ultimii 3 ani. Anterior a concediat 8.000 de angajați

Heineken discută preluarea companiei sud-africane Distell, potențial cea mai mare tranzacție din ultimii 3 ani. Anterior a concediat 8.000 de angajați
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 19 mai 2021

Compania olandeză Heineken, al doilea mare berar al lumii și proprietarul Union Brau în România, negociază preluarea producătorului de vinuri și băuturi spirtoase Distell Group Holdings, printre cei mai mari jucători pe piața sud-africană de profil.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Heineken a abordat conducerea Distell în legătură cu o potențială achiziție a majorității afacerilor sale, potrivit companiei sud-africane, care a confirmat informații prezentate anterior de Bloomberg News.

O eventuală preluare a Distell, care are în portofoliu branduri precum Amarula, Klipdrift, Savanna și Nederburg, ar fi cea mai mare tranzacție pentru Heineken din 2018, când a semnat un parteneriat de peste 3,1 miliarde de dolari cu China Resources Beer Holdings.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Acțiunile Distell s-au apreciat cu până la 10% pe bursa de la Johannesburg în urma anunțului. La prețurile curente, compania sud-africană are o valoare de piață de 33,6 miliarde de ranzi (2,4 miliarde dolari).

Titlurile Heineken au avansat cu circa 1% pe bursa Euronext din Amsterdam, conferind companiei o capitalizare de 57 miliarde de euro (70 miliarde dolari).

Berarul olandez își revine treptat în urma uneia dintre cele mai mari crize de pe piața mondială a berii. În pofida unor performanțe bune în Vietnam și Mexic, compania se confruntă în continuare cu probleme pe piețe-cheie precum Brazilia și Marea Britanie, unde vânzările au fost puternic afectate de restricțiile impuse în contextul pandemiei.

În prima parte a anului, Heineken a concediat 8.000 de angajați, în cadrul unui program de reducere a costurilor cu 2 miliarde de dolari până în 2023.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Heineken a intrat în România în 2003, când a achiziționat firma Brau Union. Compania olandeză este al doilea mare producător de bere la nivel local, după Ursus Breweries, și deține patru fabrici, în Craiova, Constanța, Miercurea Ciuc și Târgu Mureș.

La nivel global, Heineken deține fabrici în peste 70 de țări, având 84.000 de angajați.

Distell este controlată de Remgro, vehicul investițional deținut de miliardarul sud-african Johann Rupert și Public Investment Corporation (PIC), cel mai mare administrator de active din Africa de Sud, fiecare având o participație de puțin peste 30% la producătorul de băuturi.

viewscnt
Afla mai multe despre
heineken
distell group holdings
achizitie
negocieri
preluare
amarula
savanna