Burger King cere sancționarea avocaților din spatele unui proces colectiv care acuză compania că înșală clienții cu privire la mărimea burgerilor

Burger King cere sancționarea avocaților din spatele unui proces colectiv care acuză compania că înșală clienții cu privire la mărimea burgerilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 oct 2023

Burger King a cerut unui judecător să-i sancționeze pe avocații din spatele unei acțiuni colective propuse, care acuză gigantul fast-food-ului că înșală clienții cu privire la dimensiunea burgerilor și sandvișurilor sale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Un proces modificat pe care avocații l-au intentat luna trecută face ”plângere fără temei și fără precedent că este oarecum ilegal ca un restaurant să afișeze o fotografie frumoasă a articolelor din meniu”, a spus Burger King în cererea sa de sancțiuni, depusă joia trecută.

Protecția Consumatorilor închide restaurantul McDonald’s de la Gara Nord. ”Am stat în compania câtorva gândaci de bucătărie. Un alt aspect etern dezolant este baia.” CITEȘTE ȘI Protecția Consumatorilor închide restaurantul McDonald’s de la Gara Nord. ”Am stat în compania câtorva gândaci de bucătărie. Un alt aspect etern dezolant este baia.”

Anthony Russo, unul dintre avocații care îi reprezintă pe reclamanți, a spus că cererea de sancțiuni a Burger King nu are nicio justificare, scrie News.ro.

Burger King, o divizie a Restaurant Brands International, se luptă în acest caz la tribunalul federal din Miami de mai bine de un an.

Compania a negat că Whoppers și alte oferte sunt mai mici decât cele anunțate și a spus că imaginile din meniul reflectă cu exactitate ceea ce sunt serviți clienții.

Judecătorul de district american Roy Altman a păstrat în august majoritatea cererilor intacte, dar a respins afirmațiile bazate pe reclame TV și online, negăsind niciuna în care Burger King să fi promis mărimea unui burger sau a unei chifle pe care să nu le fi îndeplinit.

Clienții din acțiunea colectivă propusă au acuzat pe Burger King că prezintă burgeri cu ingrediente care ”debordează peste chiflă”, făcând să pară că aceștia sunt cu 35% mai mari și conțin carne mai multă de două ori decât cea pe care o au de fapt.

Burger King a declarat în cererea sa de sancțiuni că mâncarea ilustrată pe panourile de meniu de la restaurantele sale este ”construită cu grijă de profesioniști instruiți”, care apoi fac fotografii bine luminate ale mâncării, cu camere scumpe”.

Utilizatorii Amazon se pot loga fără parolă (doar) pe site-urile companiei CITEȘTE ȘI Utilizatorii Amazon se pot loga fără parolă (doar) pe site-urile companiei

”Desigur, aceleași sandvișuri asamblate rapid într-un restaurant cu servicii rapide, împachetate și transportate, nu vor arăta la fel”, a spus compania.

Burger King a declarat că un proces similar intentat de doi dintre avocații reclamanților împotriva rivalei sale Wendy's a fost respins de tribunalul federal din Brooklyn, în septembrie.

Un purtător de cuvânt al Burger King nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

viewscnt
Afla mai multe despre
burger king
burger
sua
proces