Cafenelele și restaurantele din Belgia vor fi închise de luni pentru patru săptămâni

Cafenelele și restaurantele din Belgia vor fi închise de luni pentru patru săptămâni
scris 17 oct 2020

Cafenelele și restaurantele se vor închide în Belgia începând de luni timp de patru săptămâni și vor fi impuse restricții de circulație de la miezul nopții până la 05.00 dimineața pentru a opri răspândirea coronavirusului care este ''în creștere'', a anunțat vineri seara premierul Alexander De Croo, după o reuniune de criză a guvernului, relatează AFP.

''Săptămână după săptămână, cifrele se dublează, sunt în creștere (...) este o creștere exponențială'', a justificat liderul liberal flamand, în timp ce Belgia este una dintre țările europene cel mai grav afectate de pandemie (peste 10.300 de morți), scrie Agerpres.

Comerțul electronic a ținut economia deschisă și în mișcare pe toată perioada pandemiei și ar putea crește cu 30% CITEȘTE ȘI Comerțul electronic a ținut economia deschisă și în mișcare pe toată perioada pandemiei și ar putea crește cu 30%

Pentru a evita agravarea situației, el a anunțat o serie de noi restricții privind viața socială, dintre care cea mai spectaculoasă este închiderea totală a sectorului Horeca (restaurante și cafenele) timp de patru săptămâni începând de luni. O evaluare a măsurilor va avea loc la jumătatea perioadei, a precizat De Croo, menționând că va exista sprijin economic din partea autorităților publice.

Până acum, închiderea cafenelelor viza doar regiunea Bruxelles-ului și măsura dura până la începutul lunii noiembrie. Prin urmare, măsura se extinde la întreaga țară și vizează de asemenea restaurantele, ceea ce oficialii din industrie consideră că este un ''dezastru''.

viewscnt
Afla mai multe despre
covid-19
cafenele
restaurante