Centrele comerciale Winmarkt, rețea care ia în calcul vânzarea proprietăților din România, au avut anul trecut venituri din chirii de peste 9 milioane de euro

Centrele comerciale Winmarkt, rețea care ia în calcul vânzarea proprietăților din România, au avut anul trecut venituri din chirii de peste 9 milioane de euro
scris 22 mai 2018

Grupul imobiliar italian Imobiliare Grande Distribuzione (IGD), unul dintre cei mai importanți jucători din piața de real estate, intrat în urmă cu aproape 10 ani pe piața locală prin preluarea rețelei de centre comerciale Winmarkt, dar care, cum a anunțat Profit.ro la finele anului trecut, ia în calcul vânzarea proprietăților din România, a anunțat venituri nete din chirii de 9,35 milioane euro în 2017, în creștere cu 5,4% comparativ cu 2016.

Profitul net al grupului în România a fost de 2,6 milioane euro, o creștere de 148% față de anul 2016.

Gradul de ocupare al centrelor comerciale a fost anul trecut de 96,4%, în creștere față de 96,1% în 2016, iar traficul a fost de 30,6 milioane vizitatori, în scădere cu 2,3% față de 2016. 

Grupul City Grill a investit 300.000 euro în reamenajarea celui mai mare restaurant din portofoliu CITEȘTE ȘI Grupul City Grill a investit 300.000 euro în reamenajarea celui mai mare restaurant din portofoliu

„2017 a fost cel de-al treilea an de creștere consecutivă a veniturilor, ceea ce ne confirmă faptul că strategia implementată în ultimii ani este cea potrivită pentru portofoliul nostru de centre comerciale. Cel mai important pariu pe care l-am facut, și care s-a dovedit câștigător, a fost decizia de reconversie a spațiilor din etajele superioare, care au fost transformate în spații de birouri, săli de fitness, zone de entertainment sau clinici medicale.”, a declarat Marius Ionescu, Commercial Manager Winmarkt.

Compania a investit anul trecut 2,2 milioane de euro.

Achiziționată în 2008 de compania italiană Immobiliare Grande Distribuzione (IGD), Winmarkt este una dintre cele mai extinse rețele de centre comerciale din România. Compania italiană IGD (Immobiliare Grande Distribuzione) este listată la bursa din Milano și are o valoare a portofoliului de 2,5 miliarde euro. 

Winmarkt este cea mai extinsă rețea de centre comerciale din România, cu 14 centre și o clădire de birouri, situate la kilometrul 0 al fiecăruia dintre cele 13 orașe: Alexandria, Bistrița, Brăila, Buzău, Cluj-Napoca, Galați, Piatra Neamț, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Tulcea, Turda și Vaslui.

viewscnt
Afla mai multe despre
imobiliare grande distribuzione
winmarkt