Coca-Cola l-a rechemat pe românul Dragoș Ion în Nigeria, pentru a revitaliza vânzările

Coca-Cola l-a rechemat pe românul Dragoș Ion în Nigeria, pentru a revitaliza vânzările
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 5 oct 2017

Afacerile Coca-Cola în Nigeria, cea mai populată țară africană, în care compania americană și-a propus să investească 600 de milioane de dolari până în 2020 pentru a stimula vânzările, afectate anul trecut de problemele financiare ale nigerienilor, vor fi administrate din poziția de Chief Financial Officer (CFO) de românul Dragoș Ion, care a mai coordonat operațiunile financiare ale gigantului american în Nigeria în perioada 2009-2012, conform datelor prezentate de acesta.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

El este CFO al Coca-Cola și pentru piața din România.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Cu 1,8 miliarde de sticle vândute pe an, Nigeria este pentru gigantul american cea de-a doua mare piață din Africa.

Coca-Cola a simțit însă apariția unei crize economice în Nigeria, pe piața căreia este din 1951, cauzată de scăderea producției și a prețurilor petrolului. Economia țării a crescut cu 0,6% în primul trimestru, dar după cinci trimestre consecutive de contracții care au generat o scădere a produsului intern brut cu 1,6% în 2016, prima dată după 1991.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Inflația ridicată a mărit costurile de producție, prețul mărfurilor importate a crescut, iar consumatorii au avut mai puțini bani să cheltuiască, afectând astfel vânzările Coca Cola.

Pentru a-și reduce expunerea la schimb valutar, compania intenționează să ridice la 75% ponderea materiilor prime produse în Nigeria până în 2020, de la 70% în prezent.

Coca-Cola HBC deservește aproximativ 600 de milioane de consumatori pe trei continente, în cele 28 de țări în care este prezentă. 

viewscnt
Afla mai multe despre
coca cola
bautura
dow jones