Comerțul en gros a crescut

Comerțul en gros a crescut
scris 16 sep 2019

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata, un indicator al afacerilor dintre firmele din sectorul de comerț, a crescut în iulie cu 4%, serie brută, față de aceeași lună a anului anterior, un ritm crescut față de cel din luna precedentă, arată datele publicate, luni, de Institutul Național de Statistică (INS).

În iunie, față de aceeași lună a anului trecut, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut în termeni nominali, atât ca serie brută cu 2,7%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 6,5%, scrie News.ro.

În iulie, față de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut în termeni nominali, atât ca serie brută cu 4%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 3,9%.

JYSK schimbă distribuția către România cu un centru de distribuție în Bulgaria, de 107 milioane de euro CITEȘTE ȘI JYSK schimbă distribuția către România cu un centru de distribuție în Bulgaria, de 107 milioane de euro

Avansul a venit ca urmare a creșterii comerțului cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (+20%), comerțului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+18,8%), comerțului cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (+15,6%), comerțului cu ridicata nespecializat (+8,1%), comerțului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (+6,8%) și comerțului cu ridicata specializat al altor produse (+1,1%).

Scăderi ale cifrei de afaceri s-au înregistrat la activitățile de intermediere în comerțul cu ridicata (-19,1%) și la comerțul cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (-17,9%).

În primele șapte luni, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut în termeni nominali, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 6,5%, respectiv cu 7,5%.

În 2018, față de 2017, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în termeni nominali, a înregistrat o creștere de 9%.

Statisticile nu includ comerțul dintre firme cu autovehicule și motociclete. Comerțul cu ridicata este practicat în special de comercianții care cumpără produse în cantități mari, pe care le revând în cantități mai mici altor comercianți sau clienți finali.

viewscnt
Afla mai multe despre
en gros
ins
comert