Comerțul en gros a crescut anul trecut

Comerțul en gros a crescut anul trecut
scris 15 feb 2019

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata, un indicator al afacerilor dintre firmele din sectorul de comerț, a crescut anul trecut cu 9%, serie brută, față de anul anterior, arată datele publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).

În 2017, comerțul en gros a crescut cu 7,5%, serie brută, față de anul anterior, ritm încetinit față cel din 2016, scrie News.ro.

În 2018, față de 2017, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în termeni nominali, a înregistrat o creștere cu 9%.

Vânzările cu amănuntul din SUA au înregistrat în decembrie cea mai mare scădere din ultimii nouă ani CITEȘTE ȘI Vânzările cu amănuntul din SUA au înregistrat în decembrie cea mai mare scădere din ultimii nouă ani

Afacerile au avansat ca urmare a creșterii activităților de intermediere în comerțul cu ridicata (+17,4%), comerțului cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (+13,8%), comerțului cu ridicata specializat al altor produse (+10,7%), comerțului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+10,6%), comerțului cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (+7,5%), comerțului cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (+6,7%), comerțului cu ridicata nespecializat (+6,3%) și comerțului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (+4,2%).

În decembrie 2018, față de decembrie 2017, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în termeni nominali, a înregistrat o creștere cu 8,1%.

Afacerile au avansat ca urmare a creșterii comerțului cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (+21,4%), activităților de intermediere în comerțul cu ridicata (+15,3%), comerțului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele 3/3 alimentare (+12,3%), comerțului cu ridicata nespecializat (+9,9%), comerțului cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (+6,6%), comerțului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (+3,9%), comerțului cu ridicata specializat al altor produse (+2,9%) și comerțului cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (+0,2%).

Statisticile nu includ comerțul dintre firme cu autovehicule și motociclete. Comerțul cu ridicata este practicat în special de comercianții care cumpără produse în cantități mari, pe care le revând în cantități mai mici altor comercianți sau clienți finali.

viewscnt
Afla mai multe despre
comert en gros
ins