Exporturile franceze de vin și alcool au trecut pragul de 13 miliarde euro în 2018

Exporturile franceze de vin și alcool au trecut pragul de 13 miliarde euro în 2018
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 feb 2019

Franța a stabilit anul trecut un nou record în materie de exporturi de vin și alcool, cu o cifră de afaceri de 13,2 miliarde euro, în pofida unei scăderi globale a volumelor și a reculului înregistrat de anumite piețe sensibile precum China, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe fondul incertitudinilor cu privire la Brexit, a riscurilor cu privire la posibilitatea introducerii de taxe pentru vinurile importate în SUA și a negocierilor dificile cu privire la certificatele sanitare în China, "anul 2018 a fost un an plin de incertitudini politice pentru exportatori", a explicat Antoine Leccia, președintele Federației exportatorilor francezi de vinuri și băuturi spirtoase (FEVS), scrie Agerpres.

Facebook va cenzura postările anti-vaccinare CITEȘTE ȘI Facebook va cenzura postările anti-vaccinare

În volum, exporturile franceze de vinuri și băuturi spirtoase au scăzut cu 2,7% anul trecut, vinurile non-efervescente înregistrând o scădere de aproape 10%, în principal din cauza unei recolte slabe de struguri în 2017, ca urmare a unor probleme climatice. Însă în termeni de valoare, exporturile franceze au continuat să crească cu 2,4% comparativ cu 2017, grație coniacului.

Federația exportatorilor francezi de vinuri și băuturi spirtoase (FEVS) a salutat ceea ce a numit "cel de al patrulea an consecutiv" de creștere a cifrei de afaceri globale, care a depășit pentru prima dată în istorie pragul de 13 miliarde euro.

Principalele cinci piețe rămân SUA (3,2 miliarde euro, +4,6%), Marea Britanie (1,3 miliarde euro, -0,6%), China (un miliard de euro, -14,4%), Singapore (901 milioane euro, +8,3%) și Germania (878 milioane euro, +4%).

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
franta