Comisia Europeană analizează interzicerea ambalajelor din plastic

Comisia Europeană analizează interzicerea ambalajelor din plastic
scris 13 ian 2020

Comisia Europeană analizează interzicerea ambalajelor din plastic și stabilirea de noi cerințe pentru producători, a declarat comisarul pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevicius, într-un interviu acordat cotidianului german Die Welt.

"Cu siguranță vrem să extinde regulile privitoare la obiectele de plastic de unică folosință și în prezent analizăm în ce direcție este posibilă această extindere. Un pas important ar fi, de exemplu, interzicerea ambalajelor din plastic sau utilizarea plasticului reciclat", a spus Virginijus Sinkevicius pentru Die Welt.

Prețurile mondiale la alimente, la cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani CITEȘTE ȘI Prețurile mondiale la alimente, la cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani

Noile prevederi UE cu privire la utilizarea obiectelor de plastic de unică folosință riscă să amenințe o piață cu o valoare de peste 10 miliarde de dolari, polipropilena și polistirenul fiind cele mai afectate, scrie Agerpres.

Adoptată anul trecut, Directiva UE privind obiectele de plastic de unică folosință interzice utilizarea unor produse de plastic precum vesela, paiele, bețișoare din plastic pentru urechi și unele containere din polistiren.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ambalaje plastic
comisia europeana