Compania de curierat expres și coletărie DPD România pregătește deschiderea a două noi centre logistice

Compania de curierat expres și coletărie DPD România pregătește deschiderea a două noi centre logistice
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2018

Compania de curierat expres și coletărie DPD România estimează o creștere cu 20% a cifrei de afaceri în 2018 și peste 11 milioane de colete livrate pe parcursul anului, precum și deschiderea a două centre logistice, în Arad și Craiova.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În 2017, compania s-a menținut pe un trend ascendent, cu o cifră de afaceri raportată la finalul anului de 26,8 milioane de euro.

Conform reprezentanților companiei, în 2017, ponderea livrărilor naționale a fost de peste 75% din total. Top-ul zonelor din care au fost trimise, anul trecut, cele mai multe colete în țară este condus de regiunea București-Ilfov, cu 27% din total, urmată de județul Cluj, cu aproximativ 9%, Timiș, cu 8%, Constanța, cu 7%, și Iași, cu 6%.

România riscă să piardă fonduri UE de 560 milioane euro, Guvernul semnează decizia ca alocările pentru proiecte să fie dublate sau triplate CITEȘTE ȘI România riscă să piardă fonduri UE de 560 milioane euro, Guvernul semnează decizia ca alocările pentru proiecte să fie dublate sau triplate

În ceea ce privește livrările internaționale realizate de curierii DPD în 2017, Top-ul țărilor cu cele mai multe livrări este condus de Ungaria (26%), Germania (22%), Italia (10%) și Bulgaria (9%).

Principalul motor de creștere a afacerii DPD în 2017 a fost e-commerce-ul, iar industriile care au generat cele mai multe livrări au fost cele de fashion, telecom, IT&C, electro, beauty și home&deco. Ponderea livrărilor la nivelul întregului an a rămas echilibrată, 48.5% dintre colete au fost trimise de sectorul B2B și 51.5% de segmentul B2C.

În 2017, compania a investit 1,5 milioane euro în dezoltarea sistemelor IT (Sky Logistic și MyDPD), dar și în extinderea capacității operaționale în trei regiuni cheie, prin deschiderea de centre logistice în Cluj, Bacău și Brașov..

Reprezentații DPD România se așteaptă ca piața locală de curierat să valoreze jumătate de miliard de euro, în 2018, față de 430 de milioane euro, în 2017. 

DPD România este parte a DPD group. Cu o echipă de peste 1.200 de angajați și francizori și având acces la o rețea europeană de 16.000 de sedii Pickup, DPD România livrează anual circa 10 milioane de colete.

viewscnt
Afla mai multe despre
ddp romania
curierat
centre logistice