CONFIRMARE Proprietarul Mega Image lansează în România un hub tech

CONFIRMARE Proprietarul Mega Image lansează în România un hub tech
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 24 apr 2024

Grupul olandezo-belgian Ahold Delhaize, care deține rețeaua de supermarketuri Mega Image, lansează în România un hub tech, confirmând astfel informațiile anunțate anterior de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Noul studio tech, care va fi amenajat în București, denumit AD/01, își propune să atragă în următorii ani aproximativ 250 de talente tehnologice de înalt nivel, pentru a consolida capacitățile grupului în ecosistemul său digital.

O inițiativă similară a avut și retailerul german Hornbach, anunțată de Profit.ro în vara anului 2023, detalii AICI), care a decis să înființeze un hub IT, demersul fiind argumentat prin forța de muncă locală bine pregătită, România având un cuvânt important de spus în domeniul IT.

Tranzacție - Producătorul român de mobilă Rus Savitar, printre principalii jucători din România, cumpărat acum 5 ani de investitori străini, a revenit la familia Rusu CITEȘTE ȘI Tranzacție - Producătorul român de mobilă Rus Savitar, printre principalii jucători din România, cumpărat acum 5 ani de investitori străini, a revenit la familia Rusu

Ahold Delhaize deține în România rețeaua Mega Image, care numără aproape 1.000 de magazine.

În anul 2022, ultimul pentru care există date publice, afacerile Mega Image au atins 8,71 miliarde de lei, în creștere cu 16% față de 2021. Profitul net a urcat 29%, la 139,65 milioane de lei.

La finele lunii octombrie 2023, Ahold Delhaize, unul dintre cei mai mari jucători din piața mondială de retail alimentar, care în prezent deține 19 branduri la nivel global, printre care și Mega Image, a ajuns la un acord privind achiziționarea companiei Profi Rom Food, care operează rețeaua de magazine Profi în România, de la MidEuropa, pentru suma de 1,3 miliarde euro.

Un angajat de la IKEA, acuzat că a făcut 55 de retururi false. Prejudiciu de aproape 90.000 de euro CITEȘTE ȘI Un angajat de la IKEA, acuzat că a făcut 55 de retururi false. Prejudiciu de aproape 90.000 de euro

Recent, cum a anunțat Profit.ro, Mega Image a solicitat direct Comisiei Europene avizarea tranzacției, dată fiind dimensiunea ei, dar Consilliul Concurenței a cerut ca avizarea să aparțină statului român.

Cumulat, afacerile Mega Image și Profi (11,7 miliarde lei) se ridică la aproximativ 20,4 miliarde de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
mega image
delhaize
firma
software
infiintare