CONFIRMARE Rohlik, cel mai mare supermarket online din Cehia, și-a lansat serviciile pentru publicul larg în România

CONFIRMARE Rohlik, cel mai mare supermarket online din Cehia, și-a lansat serviciile pentru publicul larg în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 oct 2022

Retailerul ceh de produse alimentare Rohlik Group, operatorul celui mai mare supermarket online din Cehia și primul unicorn din această țară, a cărui intrare a fost anunțată în premieră de Profit.ro, și-a lansat acum serviciile de e-groceries pentru publicul larg, în București și o parte din județul Ilfov, în urma unei investiții de 6 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Retailerul are ca motto livrare programată în 3 ore, ca și la intervale de 15 minute.

Compania a atras recent 220 milioane de euro în Seria D de investiții, condusă de un nou investitor, holdingul belgian Sofina. Investitorii existenți, inclusiv Index Ventures, și fondatorul Tomáš Čupr, au participat de asemenea la această rundă.

Fondurile vor fi utilizate pentru a accelera inovațiile tehnologice, inclusiv automatizarea centrelor de distribuție, electro-mobilitatea, precum și extinderea în țările în care compania este deja prezentă.

Rohlik activează în România sub brandul Sezamo. După cum a relatat Profit.ro recent, compania vrea să devină, încă din primul an de la lansarea în România, liderul pieței de vânzări de produse alimentare online, având deja pregătite circa 8.000 de produse în gamă și un sistem propriu de logistică.

Rohlik l-a numit la conducerea operațiunilor din România pe Tomáš Chadzivasilis, fost director general al NextGen Communications.

CONFIRMARE FOTO Fourlis a început să caute spații pentru a deschide primele magazine Holland & Barrett în România. Ținta francizorului - locul 1 pe nișă CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Fourlis a început să caute spații pentru a deschide primele magazine Holland & Barrett în România. Ținta francizorului - locul 1 pe nișă

Retailerul ceh a încheiat anul fiscal 2021/2022 cu peste 1 milion de clienți activi și venituri de 490 milioane de euro, în creștere cu 53% față de anul precedent, inclusiv în contextul lansării operațiunilor pe piața germană, care a devenit rapid o piață importantă pentru grup, sub brandul Knuspr.

“Anul trecut, Rohlik Group a lansat Knuspr.de în Germania, la München și Frankfurt, urmând ca anul acesta să fie lansat la Hamburg. În săptămânile următoare vor avea loc și lansări în Italia și România și, mai târziu, în Spania - toate sub noul brand Sezamo. Creșterea și performanța de până acum poziționează Rohlik Group pentru a deveni cel mai mare supermarket exclusiv online cu coș complet din Europa continentală”, este mesajul companiei.

Fondat în 2014 de Tomáš Čupr, Rohlik Group a devenit primul unicorn din Cehia în vara anului trecut, după ce a atras o finanțare de 100 milioane de euro de la Index Ventures și alți investitori, la o evaluare post-investiție de 1 miliard de euro (1,2 miliarde de dolari).

Un “unicorn” este o companie privată evaluată la cel puțin 1 miliard de dolari.

Compania furnizează servicii de livrare la domiciliu în aceeași zi, începând cu mai puțin de 2 ore de la plasarea comenzilor.

Rohlik operează în prezent pe patru piețe, sub mărcile Rohlik (Cehia), Kifli (Ungaria), Gurkerl (Austria) și Knuspr (Germania). Retailerul țintește aproximativ 2,5 milioane de noi gospodării în Milan și București odată cu lansarea noului brand Sezamo și estimează că Italia va deveni a doua mare piață internațională pentru grup, după Germania.

viewscnt
Afla mai multe despre
rohlik
sezamo romania
rohlik romania
lansare supermarket online
primul unicorn ceh
livrari domiciliu
tomas cupr
tomáš chadzivasilis