Retailerul online Rohlik, cel mai mare supermarket online din Cehia, pregătește extinderea în România. BERD intră în acționariat

Retailerul online Rohlik, cel mai mare supermarket online din Cehia, pregătește extinderea în România. BERD intră în acționariat
scris 2 mar 2021

Compania cehă Velka Pecka, operatorul supermarketului online Rohlik, a atras 190 de milioane de euro de la investitori și va folosi fondurile pentru extinderea operațiunilor, inclusiv pe piața din România.

Runda de finanțare a fost condusă de Partech și Index Ventures. 

Totodată, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) devine acționar al retailerului online printr-o investiție de 30 de milioane de euro. 

Compania vrea să își consolideze poziția pe piețe pe care este deja prezentă: Cehia, Austria și Ungaria. Totodată, compania pregătește, pentru viitorul apropiat, intrarea în România și Polonia.

În contextul pandemiei, comercializarea online a alimentelor a devenit indispensabilă pentru unii clienți, notează BERD,

Piața locală de e-commerce a ajuns anul trecut la valoarea de 7 miliarde de euro, în creștere cu 36% față de 2019 CITEȘTE ȘI Piața locală de e-commerce a ajuns anul trecut la valoarea de 7 miliarde de euro, în creștere cu 36% față de 2019

"Extinderea retailului online este un răspuns direct la imensele perturbări pe care le provoacă pandemia de coronavirus. Crearea de oportunități de formare profesională este, de asemenea, esențială într-un moment în care piața forței de muncă este sub presiune", afirmă Natalya Zhukova, Director Agribusiness BERD.

Extinderea companiei în țările de operare ale BERD va crește, de asemenea, oportunitățile pe piața muncii. Compania va introduce cursuri de instruire pentru mai mult de 600 de tineri din România și Ungaria.

Velka Peckaz a fost înființată în 2014 și a devenit rapid cel mai mare supermarket online din Republica Cehă, operând sub numele Rohlik.

Compania dorește acum să dezvolte operațiunile existente deja în Ungaria și să intre pe piața românească, precum și în alte țări de operare ale BERD. Extinderea Velka Pecka va oferi clienților mai multe opțiuni, precum și beneficii furnizorilor locali, întrucat compania oferă un sortiment unic de produse cu accent pe alimente locale, artizanale și organice, cât și un nivel ridicat de servicii. 

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
retailer ceh
velka pecka
retailer online
ceh velka pecka romania
rohlik