Rohlik îl numește pe Tomáš Chadzivasilis CEO al sezamo.ro, cel mai nou jucător din retailul online alimentar în România

Rohlik îl numește pe Tomáš Chadzivasilis CEO al sezamo.ro, cel mai nou jucător din retailul online alimentar în România

Tomáš Chadzivasilis

scris 17 ian 2022

Retailerul ceh Rohlik l-a numit peTomáš Chadzivasilis în funcția de Chief Executive Officer.  

Rohlik va opera în România prin intermediul sezamo.ro. serviciu românesc de livrare a alimentelor lansat de Rohlik Group - unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de livrare online de produse alimentare din Europa.

ANAF, ANSVSA, Vama și Poliția vor iniția acțiuni de control încrucișat în comerțul cu legume-fructe și produse agroalimentare CITEȘTE ȘI ANAF, ANSVSA, Vama și Poliția vor iniția acțiuni de control încrucișat în comerțul cu legume-fructe și produse agroalimentare

Rohlik vrea să devină, încă din primul an de la lansarea în România, liderul pieței de vânzări de produse alimentare online, cu noul brand Sezamo. Compania își va lansa operațiunile în prima parte a acestui an, cu o gamă de 8.000 de produse și un sistem propriu de logistică, promițând livrarea alimentelor în 2 ore de la comandă.

Rohlik, operatorul celui mai mare supermarket online din Cehia, a anunțat în noiembrie, confirmând astfel informațiile Profit.ro, că va începe operațiunile în România în prima jumătate a anului viitor, odată cu lansarea și în Italia, ținta fiind de a atrage aproape 2,5 milioane de gospodării din București și Milano, din primăvară.

După România și Italia, serviciul va fi lansat și în Spania.

Agro TV: Roșiile românești, cu gustul de altădată, din nou la raft. Ce plănuiește ministrul Agriculturii CITEȘTE ȘI Agro TV: Roșiile românești, cu gustul de altădată, din nou la raft. Ce plănuiește ministrul Agriculturii

“Dorim să fim liderul de piață în vânzările online de produse alimentare, dar nu considerăm companiile online rivale la fel de mult ca cei mai mari jucători din retailul convențional. (...) De la început vom oferi peste 8.000 de produse din toate categoriile”, a declarat pentru Profit.ro Michael Keiser, directorul comercial pentru România al grupului Rohlik.

Comenzile online au încă o pondere extrem de redusă în totalul pieței alimentare din România, dar au crescut mult de la debutul pandemiei de coronavirus, iar marii retaileri și-au dezvoltat sistemele de livrări la domiciliu.

La acest moment, compania operează în 4 țări, Cehia (sub brandul Rohlik), Ungaria (sub Kifli), Austria (sub Gurkerl) și Germania (sub Knuspr), lansând însă acum brandul Sezamo pentru noile piețe.

În România, retailerul va avea un depozit de 10.000 metri pătrați, în CT PARK – București Nord. 

În primăvara anului trecut, Profit.ro a anunțat că firma cehă Velka Pecka, operatorul supermarketului online Rohlik, a atras 190 de milioane de euro de la investitori și va folosi fondurile pentru extinderea operațiunilor, inclusiv pe piața din România.

Ulterior, în vară, Rohlik Group a devenit cel mai nou “unicorn” european, după ce a obținut o evaluare de peste 1 miliard de dolari la o nouă rundă de finanțare privată. Un “unicorn” este o companie privată evaluată la cel puțin 1 miliard de dolari.

Recent, Profit.ro a semnalat că Rohlik Group a intrat deja în România, deschizându-și prima sucursală, sub denumirea "Covrig Crocant".  Administratorul firmei lansate în România este chiar fondatorul și CEO-ul companiei, Tomáš Čupr.

Fondat în 2014, Rohlik Group a obținut în 2020 vânzări de peste 300 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
rohlik
sezamo
supermarket online