Rohlik, cel mai mare supermarket online din Cehia, cu plan de extindere în România, devine unicorn

Rohlik, cel mai mare supermarket online din Cehia, cu plan de extindere în România, devine unicorn
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 iul 2021

Retailerul ceh de produse alimentare Rohlik Group, operatorul celui mai mare supermarket online din Cehia, cu planuri de extindere inclusiv în România, a devenit cel mai nou “unicorn” european, după ce a obținut o evaluare de peste 1 miliard de dolari la o nouă rundă de finanțare privată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un “unicorn” este o companie privată evaluată la cel puțin 1 miliard de dolari.

Rohlik a atras 100 milioane de euro într-o rundă de finanțare de Serie C, la o evaluare post-investiție de 1 miliard de euro (1,2 miliarde de dolari), scrie TechCrunch.

Noua finanțare a fost condusă de Index Ventures și vine la trei luni după ce retailerul ceh și-a asigurat o investiție de 190 milioane de euro de la Partech, Index Ventures și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Italienii de la Benetton, unul dintre cei mai mari producători de articole textile din țară, aproape de un nou exit: opresc producția de îmbrăcăminte în România și se pregătesc să vândă activele din Arad CITEȘTE ȘI Italienii de la Benetton, unul dintre cei mai mari producători de articole textile din țară, aproape de un nou exit: opresc producția de îmbrăcăminte în România și se pregătesc să vândă activele din Arad

Grupul ceh și-a reiterat planurile privind extinderea operațiunilor în Europa în următoarele luni, inclusiv în România.

Recent, Profit.ro a relatat că Rohlik a decis să acorde angajaților concediu plătit nelimitat, alăturându-se astfel unor companii majore care oferă concediu la discreție, printre care Netflix, LinkedIn, HubSpot, Kickstarter și Dropbok.

“Această schimbare importantă survine în contextul în care căutăm să ne sporim în continuare ambițiile de creștere internațională, prin extinderea echipei și lansarea serviciului nostru unic în alte țări, precum Italia, România și Franța”, a declarat, la acel moment,  Tomáš Čupr, fondatorul și directorul general al Rohlik Group.

Rohlik are aproximativ 500 de angajați, iar în prezent caută alți peste 100 de angajați pentru operațiunile din Cehia, Austria și Ungaria, precum și pentru viitorul supermarket din Germania, ce va fi lansat în perioada următoare.

Compania furnizează servicii de livrare la domiciliu în aceeași zi, începând cu mai puțin de 2 ore de la plasarea comenzilor.

Fondat în 2014, Rohlik Group a obținut vânzări de peste 300 milioane de euro anul trecut. Grupul operează sub brandurile Rohlik (Cehia), Kifli (Ungaria) și Gurkerl (Austria) și se pregătește să se lanseze în Munchen cu brandul Knuspr.

viewscnt
Afla mai multe despre
rohlik
rohlik group
supermarket online
retailer online livrari domiciliu
tomas cupr
angajati
concediu platit nelimitat
finantare
unicorn