Coronavirus: Supermarketurile britanice interzic accesul fără mască

Coronavirus: Supermarketurile britanice interzic accesul fără mască
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 ian 2021

Supermarketurile britanice din rețelele Tesco, Asda, Aldi și Waitrose au anunțat marți că nu vor mai permite accesul clienților care nu poartă mască și care nu au un motiv valid de a nu respecta această măsură de protecție împotriva coronavirusului, informează Reuters. Firmele respective au urmat exemplul concurenților de la Sainsbury's și Morrisons, care implementaseră o politică similară cu o zi înainte.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În timp ce în Regatul Unit crește accelerat numărul de cazuri de COVID-19, guvernul de la Londra și-a exprimat îngrijorarea față de răspândirea coronavirusului în supermarketuri, unde unii nu respectau cerința de a purta mască în timp ce fac cumpărăturile, arată Agerpres.

Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online CITEȘTE ȘI Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online

"Pentru a ne proteja clienții și colegii, nu vom permite accesul în magazinele noastre nimănui dacă nu are fața acoperită, cu excepția celor scutiți conform instrucțiunilor guvernului", a anunțat într-un comunicat Tesco, liderul sectorului respectiv de vânzare cu amănuntul. "Colegii noștri muncesc din greu în condiții dificile pentru a se asigura că toată lumea poate primi ce are nevoie și le cerem tuturor să fie amabili, răbdători și respectuoși, deoarece toți acționăm pentru a ne proteja reciproc".

Tesco a mai precizat că cere clienților să-și facă cumpărăturile individual, dacă nu sunt îngrijitorii altor persoane sau nu sunt însoțiți de copii. De asemenea, în magazinele rețelei s-au mărit efectivele personalului de securitate.

Clasificarea și ierarhizarea managerilor – sistemul Managero CITEȘTE ȘI Clasificarea și ierarhizarea managerilor – sistemul Managero

Asda a emis un comunicat similar, în care arată că va oferi în continuare gratuit măști celor care și le-au uitat. "Însă dacă un client refuză să poarte un acoperământ (pentru față - n. red.) fără un motiv medical valid și dacă îi contestă în orice mod în această privință pe colegii noștri - colegii noștri de la securitate le vor refuza accesul", adaugă firma.

La rândul ei, compania John Lewis a anunțat obligativitatea portului măștii și în supermarketurile Waitrose.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
magazine
virus