Declin de 10% al acțiunilor Alibaba în urma previziunilor financiare dezamăgitoare publicate de companie

Declin de 10% al acțiunilor Alibaba în urma previziunilor financiare dezamăgitoare publicate de companie
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 nov 2021

Acțiunile Alibaba au scăzut cu circa 10%, în urma celei mai mici creșteri anuale a veniturilor anticipată de companie de la listarea la bursă în 2014, în timp ce rezultatele financiare aferente trimestrului al doilea au ratat așteptările din cauza încetinirii consumului, a concurenței intense și a regulilor mai stricte impuse de autoritățile de reglementare din China, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Acțiunile Alibaba listate în Statele Unite au scăzut joi cu circa 10%, înregistrând cea mai slabă evoluție din ultimele 11 luni, după ce compania a anticipat un avans de 20%-23% al vrniturilor anuale, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV - CEO Omniasig: Punerea în practică a plafonării tarifelor RCA, pe fondul creșterii cheltuielilor cu daunelor, poate conduce la închiderea asigurătorului CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - CEO Omniasig: Punerea în practică a plafonării tarifelor RCA, pe fondul creșterii cheltuielilor cu daunelor, poate conduce la închiderea asigurătorului

Directorul general al grupului, Daniel Zhang, a spus că intensificarea concurenței și încetinirea consumului în China sutn principalele motive pentru încetinirea creșterii veniturilor.

Pentru trimestrul încheiat pe 30 septembrie, veniturile Alibaba au urcat cu 29%, la 200,69 miliarde de yuani (31,44 miliarde dolari), cel mai lent ritm din ultimele șase trimestre. Analiștii anticipau venituri de 204,93 miliarde yuani.

Alibaba, care săptămâna trecută a consemnat cea mai lentă creștere a vânzărilor în cadrul evenimentului Ziua Celibatarilor de la înființarea acestuia, a anunțat că va continua să investească masiv în domenii precum Taobao Deals, un serviciu de comerț electronic care vizează orașe mai mici, și inițiative offline.

viewscnt
Afla mai multe despre
alibaba
actiuni