Doraly Expo Market investește 6 milioane de euro într-un nou pavilion comercial

Doraly Expo Market investește 6 milioane de euro într-un nou pavilion comercial
scris 20 nov 2020

Doraly Expo Market, unul dintre cele mai mari parcuri comerciale din România, cu spații dedicate comerțului angro, cash&carry și retail, a finalizat și dat în folosință un nou pavilion comercial, cu o suprafață de 9.200 metri pătrați. Investiția se ridică la 6 milioane euro. Doraly ajunge astfel la o suprafață comercială închiriabilă de circa 95.000 metri pătrați, dezvoltată pe un teren cu o suprafață de 280.000 metri pătrați.

Parcul comercial are circa 3 milioane vizitatori zilnic și 420 de comercianți cu peste 5.000 de angajați.

În luna octombrie, Gheorghe Iaciu a anunțat că testează piața în vederea vânzării Expo Market Doraly, strategie cuprinsă în contractul de vânzare semnat în 2008 cu bancherii HSBC, care dețin jumătate din complexul comercial. Pandemia a oprit însă vânzarea, cum a anunțat Profit.ro.

Proiectul este evaluat la 114 milioane de euro, spunea Iaciu într-un interviu acordat Profit.ro.

Înființat în 1993, Doraly Expo Market a fost primul parc comercial angro specializat în produse alimentare și non-alimentare din România. Dezvoltat pe o suprafață de teren de 280.000 de metri pătrați, pe ambele părți ale Șos. București - Urziceni, în Afumați, jud. Ilfov, Doraly dispune de 38 de pavilioane moderne, cu o suprafață totală închiriabilă de cca. 95.000 mp și aproximativ 4.000 de locuri de parcare, inclusiv subteran.

Expo Market Doraly este deținut în mod egal de familia Iaciu și InfraRed Capital Partners, un fond de investiții format de manageri ai HSBC, unul dintre cele mai mari grupuri financiare ale lumii.

Gheorghe Iaciu mai controlează și centru comercial Doraly Mall Constanța și clădirea Moldova Center din Iași, un fost mall transformat în imobil de birouri. O altă afacere importantă controlată de Iaciu este Impact Developer & Contractor (IMP), din care deține circa 56%.

viewscnt
Afla mai multe despre
doraly expo market
pavilion comercial