Dunapack Packaging, o afacere de familie austriacă, pregătește noua fabrică din România

Dunapack Packaging, o afacere de familie austriacă, pregătește noua fabrică din România

Fabrica din Covasna

scris 28 sep 2018

Dunapack Rambox, filiala locală a diviziei Dunapack Packaging, parte din grupul austriac de firme Prinzhorn, începe săptămâna viitoare lucrările de construcție a noii fabrici din România, pentru care la finele anului trecut a cumpărat peste 11 hectare de teren în zona Bucureștiului. Noua fabrică, pentru ambalaje de carton ondulat, va funcționa în mod complementar pe lângă fabrica Dunapack deja existentă la Sfântu Gheorghe, Covasna.

Noua fabrică, de 22.000 metri pătrați, din Bolintin, localitate aflată la 20 kilometri vest de București, va fi echipată cu o mașină de carton ondulat de mare viteză, precum și cu mai multe mașini de prelucrare pentru a furniza soluții de ambalare. Capacitatea de producție anuală este preconizată la 180 milioane metri pătrați pe an.

Ambele fabrici vor atinge o capacitate de producție anuală de 300 milioane metri pătrați.

Anul trecut, fabrica din Covasna, cu 223 angajați, a avut afaceri în urcare la 140 milioane lei (de la 129,3 milioane lei în 2016) și un profit net de 3,5 milioane lei, cu un provizion de 1,1 milioane lei (profit de 5,3 milioane lei în anul precedent).

FOTO Tranzacție: Fermele și fabricile companiei Avicola Crevedia, parte a grupului Agroli controlat de \ CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacție: Fermele și fabricile companiei Avicola Crevedia, parte a grupului Agroli controlat de "Regele Puiului", au fost preluate de compania agricolă Vitall

Cu noua unitate de producție, Dunapack ajunge la 19 fabrici localizate 10 țări.

Divizia Dunapack Packaging face parte din grupul de firme Prinzhorn cu sediul central în Austria, care are 4.112 de angajați în 20 de fabrici din 10 țări și este printre liderii de piață europeni în industria ambalajelor, producției de hârtie și reciclării.

Grupul, deținut de familia Prinzhorn, cu o cifră de afaceri anuală de peste 1,2 miliarde de euro, este structurat în trei divizii: Dunapack Packaging (soluții de ambalare din carton ondulat), Hamburger Containerboard (producție de hârtie reciclată) și Hamburger Recycling (colectare și comercializare materiale reciclabile).

viewscnt
Afla mai multe despre
dunapack packaging
ambalaje carton