După fabrica din Ulmi de peste 100 milioane euro, turcii de la Arctic pregătesc noi investiții în Dâmbovița

După fabrica din Ulmi de peste 100 milioane euro, turcii de la Arctic pregătesc noi investiții în Dâmbovița
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 aug 2019

Producătorul de aparate electrocasnice Arctic, deținut de grupul turc Arçelik, pregătește noi investiții în județul Dâmbovița.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Investițiile vor veni în completarea fabricii din Ulmi, care funcționează deocamdată la capacitate redusă, este mesajul companiei transmis autorităților locale, fără detalii.

În anul 2017, Arctic a început lucrările de construcție pentru o nouă fabrică de mașini de spălat rufe, amplasată în localitatea Ulmi, județul Dâmbovița. Noua investiție este una de tip greenfield și esre prima unitate de producție din grupul Arçelik construită conform standardelor conceptului digital de Industrie 4.0.

Arctic a anunțat atunci că va investi 471 milioane lei (103,5 milioane euro) în construcția unei noi fabrici de mașini de spălat rufe în localitatea Ulmi, județul Dâmbovița, proiect care va crea 480 de locuri de muncă în următorii șapte ani.

Noua fabrică va produce 2,2 milioane de mașini de spălat pe an, generând aproximativ 1.400 de noi locuri de muncă într-o regiune mai puțin dezvoltată, care se confruntă cu schimbări structurale. 

”După finalizarea procesului de construcție, în 2019, noua fabrică va produce anual aproximativ 2,2 milioane de mașini de spălat. Acest lucru va permite companiei Arctic - în prezent, liderul pieței de produse electrocasnice din România, cu o cotă de piață de peste 40% - să răspundă cererii tot mai mari de pe piața europeană. Arctic face parte din Grupul Arçelik - al treilea cel mai mare producător de aparate electrocasnice din Europa și al șaptelea din lume”, erau informațiile transmise atunci.

Înscrierea la facultate - Universitatea din București oferă în total peste 9.000 de locuri, dintre care 4.250 la buget; ASE scoate la concurs aproape 6.000 de locuri, iar la UMF \ CITEȘTE ȘI Înscrierea la facultate - Universitatea din București oferă în total peste 9.000 de locuri, dintre care 4.250 la buget; ASE scoate la concurs aproape 6.000 de locuri, iar la UMF "Carol Davila” sunt disponibile 1.402 locuri

Arctic este liderul pieței de aparate electrocasnice din România și deține cea mai mare fabrică de producție din Europa continentală, unitatea de la Găești producând până în prezent peste 31 de milioane de aparate frigorifice. De asemenea, Arctic este una dintre cele mai importante companii din România, cu peste 3.600 de angajați, inclusiv subcontractori, și o cifră de afaceri în 2017 de 2,2 miliarde de lei. În prezent, 87% din producția totală Arctic este exportată în peste 80 de țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
arctic
banca europeana de investitii