După Kaufland, și Cora instalează stații de încărcare pentru mașinile electrice în parcările magazinelor

După Kaufland, și Cora instalează stații de încărcare pentru mașinile electrice în parcările magazinelor
scris 22 iun 2016

Retailerul Cora, care deține o rețea de 11 hipermarketuri, a instalat stații de încărcare pentru mașinile electrice în două dintre magazinele sale: Lujerului din Capitală și Brătianu din Constanța, în parteneriat cu EV Connect.

"În parteneriat cu EV Connect, am demarat instalarea stațiilor de încărcare a mașinilor electrice în toate magazinelor noastre pentru a încuraja transportul sustenabil. Primele stații sunt deja instalate la Cora Lujerului, în București, și la Cora Brătianu, din Constanța", potrivit unui anunț al Cora.

Cora este al doilea retailer care instalează astfel de stații, după Kaufland, care a lansat rețeaua în aprilie, în parteneriat cu Renovatio.

Kaufland și Renovatio creează o rețea de 10 stații de încărcare rapidă a mașinilor electrice între Arad și Constanța CITEȘTE ȘI Kaufland și Renovatio creează o rețea de 10 stații de încărcare rapidă a mașinilor electrice între Arad și Constanța

Cifra de afaceri a rețelei de hipermarketuri Cora a crescut cu 1% anul trecut, la 1,72 miliarde de lei (387 de milioane de euro), în timp ce pierderile s-au adâncit de la 25 de milioane de lei în 2014, la 39,8 milioane de lei (8,9 milioane de euro).

Evoluția afacerilor poate fi însă considerată bună, în contextul în care, în 15 iunie anul trecut, a închis hipermarketul din mallul Galleria din Arad.

Cora România, parte a grupului franco-belgian Louis Delhaize, activează în România din 2003 prin intermediul a 11 hipermarket-uri, patru în București și șapte în țară.

Anul acesta, după doi ani în care a închis un magazin și a vândut terenul proiectului din Brașov, Cora a anunțat investiții în dublarea suprafeței Cora City Park din Constanța și dezvoltarea puternică pe online.

EV Connect este parte a Smart Business & Technologies Solutions, dezvoltator de puncte de încărcare pentru mașini electrice sau hibride plug-in în parteneriat cu producătorul spaniol de energie regenerabilă Gamesa.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
cora
stații
mașini
electrice
investiții