Efect neașteptat al pandemiei: Berea riscă să își piardă efervescența

Efect neașteptat al pandemiei: Berea riscă să își piardă efervescența
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 apr 2020

Diminuarea livrărilor de dioxid de carbon de la instalațiile de producția a etanolului a generat îngrijorări cu privire la apariția unei crize de aprovizionare cu bere, băuturi răcoritoare și apă minerală în SUA, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Berarii și producătorii de băuturi răcoritoare utilizează dioxid de carbon, sau CO2, pentru carbonizare, un proces care conferă efervescență berii și băuturilor răcoritoare. Producătorii de etanol sunt un furnizor cheie de CO2 pentru industria alimentară, deoarece captează acest gaz, care este un produs secundar rezultat în procesul de producție a etanolului, și îl vând în cantități mari, arată Agerpres.

Corona mexicană, victimă a coronavirusului. Producătorul de bere a capitulat CITEȘTE ȘI Corona mexicană, victimă a coronavirusului. Producătorul de bere a capitulat

Însă, în ultima vreme, producția de etanol, care în SUA este amestecat în benzină, a suferit o scădere dramatică din cauza diminuării cererii pentru combustibili, în contextul pandemiei de COVID-19. În SUA, cererea de benzină a scăzut cu peste 30%.

Diminuarea producției de etanol afectează livrările de CO2 pentru industria alimentară, în condițiile în care 34 din cele 45 de fabrici de etanol din SUA au diminuat sau chiar au oprit producția, susține directorul Asociației producătorilor de combustibili regenerabili, Geoff Cooper.

Piața berii a crescut în 2019. Un român consumă 86 litri de bere/an CITEȘTE ȘI Piața berii a crescut în 2019. Un român consumă 86 litri de bere/an

La rândul său, directorul Asociației berarilor din SUA, Bob Pease spune că furnizorii de CO2 pentru industria berii au majorat prețurile cu aproximativ 25%, ca urmare a reducerii ofertei. Această Asociație îi reprezintă pe mici producători de bere artizanală din SUA, care își asigură aproximativ 45% din necesarul de CO2 de la producătorii de etanol.

Producătorii de carne suferă și ei de pe urma acestei probleme, deoarece utilizează CO2 în procesarea, ambalarea, conservarea și livrarea cărnii. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bere
criza