Eurostat: România a înregistrat în martie a doua mare creștere anuală a vânzărilor cu amănuntul din UE, de 9,1%

Eurostat: România a înregistrat în martie a doua mare creștere anuală a vânzărilor cu amănuntul din UE, de 9,1%
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mai 2017

România a înregistrat în martie a doua mare creștere anuală a vânzărilor cu amănuntul din Uniunea Europeană, de 9,1%, după cea a Sloveniei, de 10,4%, în timp ce la nivelul UE avansul a fost de 2,5%, potrivit datelor publicate joi de biroul european de statistică Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe locul al treilea s-a situat Luxemburgul, cu 7,8%.

Eurostat calculează afacerile cu amănuntul ajustate la factorii de calendar și sezonieri, scrie News.ro.

Institutul Național de Statistică a anuntat joi că cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul, considerat cel mai important indicator al consumului populației, a accelerat în a treia lună a acestui an, având un avans de 9,2% față de martie 2016, ritm crescut comparativ cu cel înregistrat în februarie, în timp ce, după primele trei luni, avansul este de 6,9%.

Comparativ cu luna februarie, afacerile din comerțul cu amănuntul au crescut în martie cu 16,4%, pe serie brută, și cu 1% în cifre ajustate la influențele sezoniere și în funcție de numărul de zile lucrătoare, ritm mult accelerat față de cel din luna anterioară, potrivit INS.

Auchan trebuie să achite unui furnizor în insolvență peste 2,2 milioane lei, dar are șansa unui recurs CITEȘTE ȘI Auchan trebuie să achite unui furnizor în insolvență peste 2,2 milioane lei, dar are șansa unui recurs

În UE, vânzările de retail din Uniunea Europeană au scăzut în martie cu 0,2% față de februarie. Cele mai mari creșteri au avut loc în Ungaria (1,8%), Estonia (1,6%) și Luxemburg (1,5%) și cele mai mari scăderi în Portugalia (-2,3%), Slovenia, Marea Britanie (ambele cu -2,2%) și Finlanda (-2,1%).

În zona euro, vânzările cu amănuntul au crescut în martie cu 0,3% față de februarie și cu 2,3% raportat la martie 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
eurostat
vanzari cu amanuntul